Neo-mitologie, expozitie de grafica si colaj Paula Craioveanu

NEO-MITOLOGIE, O NOUĂ EXPOZIȚIE – PAULA CRAIOVEANU – @DIZAINAR

Sambătă 14 noiembrie, după ora 14, în spațiul Dizainar din str. Puțul cu Plopi 17, se va deschide noua mea expoziție intitulată “Neo-Mitologie”. Voi expune grafică și fotografie-colaj, în total 17 lucrări, realizate în tehnici diferite. Mai multe lucrări – grafică, pictură, fotografie se pot vedea pe www.cpaula.com .

Fotocolajele reprezintă scene imaginare, realizate prin alăturarea unor elemente de arhitectură, care nu se află în același context. Dar porțile, basoreliefurile, sculpturile de pe fațade, sunt toate descoperite și fotografiate în București. Fotografiile au apărut anterior în forma lor originală în albumul “București – Portretul unui oraș”, dar transpuse în colaje, capătă cu totul alte semnificații.

Grafica este realizată pe parcursul a mai multor ani, și reprezintă personaje mitologice și simboluri creștine.

Grafică de dimensiuni mari

Vizitarea expoziției în spațiul Dizainar se face cu programare. În ziua deschiderii, 14 noiembrie 2020, vizitarea se va face păstrand distanța si bineinteles, masca.


Info Expoziție:

Lucrările de grafică și foto-colaj, expuse în perioada 14-29 noiembrie la Dizainăr,  fac parte din proiectul “Neo-mitologie” al artistei Paula Craioveanu, care îşi propune o interpretare contemporană a miturilor eterne, a sacralităţii atemporale, o reconstrucţie a miturilor în condiţii existenţiale actuale pornind de la ideea că mitologia investeşte cu puteri neobişnuite şi supranaturale fapte, oameni, lucruri, concentrând dorinţe umane ascunse. Postmodernismul, curent artistic în care se pot înscrie şi aceste lucrări, aduce zeii în viaţa de zi cu zi, printr-o reinterpretare încărcată de sâmburele de adevăr specific legendelor, făcându-i pe pe zei mai accesibili, mai umani, chiar sensibili.

“Temele vin din subconștient. Am construit o lume de imagini bazată pe personajele de legendă, centauri, amazoane, eroi. Personaje fantastice, creaturi mitologice. Anticii ar fi zis, „artiștii sunt inspirați de zei”. Antichitatea este o sursă inepuizabilă de inspirație. Mă preocupă această alăturare modernitate – antichitate. Apoi imaginile si estetica inspirate de antichitate aduse într-un context sau într-un interior modern.” – Paula Craioveanu, artist și arhitect, doctor în arte vizuale.

_____________

1 thought on “NEO-MITOLOGIE, O NOUĂ EXPOZIȚIE – PAULA CRAIOVEANU – @DIZAINAR

Comments are closed.