Rondele de țelină cu rissoto de hrișcă – Preparat de post cu nutrienți prețioși şi prezentare inedită

Ingrediente

150 de grame de hrişcă prefiartă

1 lingură de fulgi de usturoi deshidratat

3 linguri de fulgi de migdale

2 linguri de pastă de rodii sau cremă de  aceto balsamico de căpşuni

2 linguri ulei de măsline extravirgin

o ţelină de mărime medie

o căpăţâna de usturoi

6 buc arpagic roşu

250 ml de lapte de cocos

2 flori de hibiscus uscate

2 boabe de cardamon

2 cuişoare

un baton de scorţisoara

sare, 3 boabe de piper

Preparare:

iată o reţetă pentru un preparat de post, al cărei inedit este dat de ingredientele foloste, şi anume, ţelina şi mult mai puțin întrebuinţata hrişcă.

Mai întâi se fierbe hrişca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Separat într-o tigaie antiaderentă se sotează fulgii de migdale şi fulgii de usturoi. Apoi se adaugă boabele de hrişcă stoarse de apă. Se adaugă sare, piper și un praf de nucşoara. Arpagicul se spală bine cu tot cu coajă, apoi se opăreşte. Se lasă la răcit, se  tamponează cu un prosop, apoi se caramelizează în tigaie cu pastă de rodii sau cremă de aceto balsamico de capsuni.

Ţelina se fierbe cu tot cu coajă. După ce s-a răcit se curaţă şi se taie în forme egale cu ajutorul unui decupator sau pahar. Se va pregăti o infuzie preparată din 250 ml lapte de cocos, două flori de hibiscus uscate plus boabele de cardamon și cuişoare, un baton de scorţisoară, sare, 3 boabe de piper. Feliile de ţelina se vor da într-un clocot apoi se acoperă cu un capac şi se lasă la infuzat 15 minute.

Pentru ornarea farfuriei se pot folosi fâşii de morcov marinat, măceşe marinate, felii de ridichi, şi cremă din smântană de ovăz si fulgi de migdale. O reţetă de încercat – pentru un preparat de post!

Reţetă propusă de Marilena Oprișanu – chef dietetician și nutriţionist holistic, www.holistik.ro