Lux pe terasă şi în grădină, intimitate pe balcon

De cele mai multe ori pentru grădină se propune un stil rustic. Dar mai ales că în ultimele luni, datorită pandemiei, a trebuit să petrecem mai mult timp în grădină, au apărut şi multe soluţii, în special de mobilier, pentru a ne înconjura de lux. Da, unora le place luxul şi îl şi cultivă.

De exemplu, renumitul brand de mobilă de lux, parte a familiei Lifestyle Design cu Cappellini, Cassina, Ceccotti Collezioni, Luminaire, Karakter și Poltrona Frau, propune pentru amenajările de grădină şi terasă un aer glamur. Se folosesc din plin materiale inovatoare, creativitate și inginerie progresivă.

Deasemenea, vestita companie Gervasoni a apelat la designerul de renume Paula Navone pentru a lansa chiar în luna mai o nouă colecţie de mobilier elegant de exterior. Gervasoni își dedică astfel noua colecție tuturor modurilor diferite de a-ți imagina plăcerea de a petrece timp în aer liber. O grădină, o terasă lângă mare sau chiar un balcon sculptat din acoperișurile orașului trebuie să fie întotdeauna primitoare și speciale.

Canapeaua şi fotoliile Gervasoni Ghost Out 10, designer Paula Navone

În acest scop, Paula Navone a alternat sugestii exotice cu elemente esențiale sofisticate. Materialele tradiționale sunt asociate cu cele de ultimă generație, concepute special pentru mobilier de exterior, rezistente la intemperii, dar nu mai puțin seducătoare și poetice. Colecţia cuprinde piese Ghost Out 10 precum şi baldachinul Jeko de grădină. Canapeaua şi fotoliile au huse detaşabile şi sunt tapiţate cu spumă poliuretanică  hidrofugă.

Baldachinul Jeko, Gervasoni,

Fiecare design este remarcabil prin concept și formă. Pe lângă mobilier, colecţiile de grădină includ un angajament tot mai mare față de accesoriile decorative și textilele performante.

Soluţia baldachinului în amenajarea grădinii este o inovaţie salutară întrucât satisface mai multe cerinţe moderne: asigură relaxare, poate fi folosit ca pat dar rezolvă şi umbrirea.

Inspiraţia pentru mobilierul modern elegant vine din designul antic de mobilier etrusc. Aceasta adaugă eleganță atemporală oricărui mediu exterior. Mobilierul de grădină şi terasă este completat cu perne somptuoase pentru a crea acest aspect atemporal, la fel de confortabil și elegant.

O altă tendinţă este spre mobilier de grădină de inspiraţie tradiţională, țesut clasic. Piesele (masa, de exemplu) sunt mai solide, confecţionate din tec rezistent, finisate cu o patină gri argintie îmbătrânită.

Alte piese sunt realizate manual și concepute în aluminiu solid folosind extrudări și piese turnate de înaltă specialitate.

Astfel de colecţii sunt ansambluri glamour de capodopere care reflectă rafinament relaxat şi luxos.

Mai multă intimitate şi comoditate în balcoanele mici

Balcoanele sunt de obicei de dimensiuni reduse. De multe ori acest spaţiu se închide şi se integrează în apartament, mărindu-se astfel suprafaţa acestuia.

Dacă apartamentul rămâne cu balcon, aşa cum a fost proiectat, acesta poate deveni un spaţiu de lucru.  Dar, de cele mai multe ori, chiar dacă este mic se poate simula aici o funcţiune a casei care se mută afară: living, dining, dormitor, bar, etc. Oricum am privi, nu este cazul de glam. În schimb, este nevoie la maxim de intimitate, de o apropiere mai mare de natură şi de comoditate sporită.

O idee pentru intimitate este înălţarea balustradei cu un “gard” din trestii sau nuiele. Cu această ocazie se aduce şi natura mai aproape.

O pardoseală din lemn (duşumea, dec, grătare din lemn rezistent la apă şi umezeală), fotolii mici dar relaxante, pernuţe decorative precum şi diverse materiale textile  vor oferi deasemenea un aer cozy.

În sfârşit, de multe ori este nevoie şi de puţin spirit boem. Un covor modern sau un chilim, alături de o mică piesă vintage vor imprima în mod cert această notă.

Se pot găsi acum şi accesorii de dimeniuni mici astfel încât cu aceste aparate se poate face chiar barbeque într-un astfel de balcon.

În galeia foto se găsesc mai multe idei şi soluţii pentru amenajarea şi ambientarea balconului.

Foto: Archiproducts Brands, Pinterest