Reţeta săptămânii: vrăbioară de vită cu cartofi noi şi praz caramelizat

Începe să fie cald şi, în acest caz, este de preferat carnea de pui sau de vită şi nu de porc, care este mai grasă.

Îţi place carnea de vită dar îţi este frică să nu iasă prea tare? Poţi încerca vrăbioară de vită sau, ca să fii sigur că este fragedă, vrabioara de viţel. Şi ce merge mai bine alături de carnea de vită, dacă nu, un pahar de vin roşu!

Chef Cristian Marin ne propune o reţetă cu carne de vită şi garniture de legume.

Ingrediente pentru 2 porţii:

Vrăbioară de vită/viţel
Cartofi noi
Praz
Sare
piper
Vin alb
Cognac
Usturoi
Cimbr
Rozmarin
Ulei de măsline
Unt
Zahar
Fulgi chili

Două bucăţi de aproximativ 250 g
300-400 g
200 g
După gust
După gust
50 ml
50 ml
2-3 catei
O linguriţă (câteva crenguţe)
2 lingurţte (2 crenguţe)
4-5 linguri
100 g
O linguriţă
După gust

Mod de preparare

Se curata cartofii noi, se taie wedges, se pun intr-un bol cu 2 linguri de ulei de masline. Apoi vinul alb, sare si piper dupa gust, 2-3 catei de usturoi pisati si o lingurita de rozmarin. Incingeti cuptorul la 180 grade, asezati cartofii asezonati intr-o tava si ii introduceti in cuptor pentru 40-50 minute.

Prazul de curata, se taie rondele subtiri si se soteaza intr-o tigaie in ulei de masline incins. Dupa asta punem sarea, zaharul si fulgii de chili. Dupa cateva minute, cand devine usor crocant, se scoate intr-un bol.

Topiti untul intr-o tigaie, puneti un catel de usturoi, rozmarin si cimbru. Apoi rumeniti carnea pe fiecare parte, cateva minute. Puteti pune cu o lingura, din cand in cand, untul din tigaie, pestea partea superioara a bucatilor de carne. Dupa ce s-a rumenit, puneti carnea intr-o tava sau vas rezistent la cuptor impreuna cu sosul de unt. Daca tigaia are maner metalic o puteti pune pe aceasta direct in cuptor. Mai lasati 6-7 min la 180 C°.