Reţetă spaniolă de desert: pară în sos de ciocolată

Vara, soare, plajă, un pahar mare cu Sangria şi cuburi de gheaţă…Cine nu visează la aşa ceva? Dar un desert cu sangria? Para în ciocolată cu sos de Sangria şi sherry spaniol.

Chef Marin Cristian (Cont  Facebook) ne propune ca desert pară poşată in ciocolată cu sos de Sangria şi Sherry spaniol.

Duminica mâncăm la prânz în familie sau cu prieteni. Este obligatoriu şi un desert iar când e cald afară, un desert uşor cu fructe merge foarte bine şi după un fel mai greu dar şi după unul mai uşor. Para în ciocolată şi în sos de vin este exact ce poate fi mai potrivit.

Ingrediente pentru 4 porţii

Pere                                                          4 bucăţi mari

Vin Sangria                                            2 pahare (240ml/pahar)

Cherry                                                    1/2 pahar

Zahăr                                                      50 gr

Scorţişoara                                            1 baton

Cuişoare                                                5 buc

Cardamon                                              5 buc

Anason stelat                                        2 buc

Zeamă de lămâie                  2 linguri

Portocală                                                1 buc

Bezele                                                    12 buc

Biscuiţi digestivi                    8 buc

Ciocolată 50% cacao            300 gr

Mod de preparare

În primul rând, căutati o crăticioară mai adâncă în care să încapă cele 4 pere în poziţie verticală. Ele trebuie să fie acoperite cu vinul parfumat. Puneţi îapoi n crăticioară sangria, cherry-ul şi condimentele (zahăr, scorţisoară, cuişoare, cardamon, anason stelat, zema de lămâie). Aduceţi la punctul de fierbere şi, după dizolvarea totală a zahărului, reduceţi focul.

Puteţi acum decoji perele şi să le introduceţi în vinul care fierbe. Lăsaţi-le până se înmoaie, aproximativ 20-25 min. Puteţi întoarce perele pe toate părţile. Nu uitaţi să le verificaţi cu o furculiţă dacă s-au înmuiat. După gătirea perelor, luaţi de pe aragaz cratiţa şi le lăsaţi să se răcească în vin. De preferat, se lasă de seara pentru a doua zi.

După răcire, se scot perele din lichid şi se lasă la scurs. Vinul se pune din nou la fiert. Se lasă să scadă până la jumătate, când capătă o consistenţă ca de sirop.

Ciocolata se topeşte la bain-marie şi se introduc perele bine scurse. Apoi se scot pe un grătar, pentru a scăpa de surplusul de ciocolată şi pentru a se răci.

Se aşează pe farfurie sau pe un platou de desrt 2-3 linguri de sos de vin. În cele din urmă, pentru aranjament, puneţi în mijloc perele, apoi bezelele, biscuiţii şi feliile de portocală.

1 thought on “Reţetă spaniolă de desert: pară în sos de ciocolată

Comments are closed.