Pulpe de raţă cu sos de merişor, brocoli şi orez cu legume

Te-ai saturat de carnea de pui si vrei sa incerci altceva? Chef Cristian Marin (cristianmarin_cuisine  Instagram https://www.facebook.com/cristian.marin.7549185) ne recomandă să încearcăm pulpe de raţa.

Poţi pregăti o reţetă cu pulpe de raţă şi, ca să fie şi mai interesant, foloseşte condimente cu influenţe din Israel. Dacă faci orez ca şi garnitură, nu ai cum să dai greş.

Ingrediente pentru 4 porţii

Incrediente pentru pulpele de rata :

4 buc   pulpe de raţă medii

50 ml   ulei de măsline

3\4    linguriţă scorţişoara măcinată

1 1\2   linguriţe de turmeric

1 1\2   linguriţe de cardamon măcinat

3\8    linguriţă cuişoare măcinate

1 1\2   linguriţe curry

1 1\2   linguriţe piper

1 1\2   linguriţe coriandru măcinat

4 1\2   linguriţe sumac

3      linguriţe usturoi pudra

3      lingurite sare himalaya sau kosher

3\4    linguriţe de boia dulce

3\4    linguriţă de chili

Ingrediente pentru sos de merişor

80 gr   merişoare

50 gr   ceapa rosie tocata marunt

50 ml   vin alb

20 ml   ulei de măsline

300 ml                       supă de legume (stoc)

Sare

Piper 

Ingrediente pentru orez cu legume

320 gr   orez

30 gr    ceapă albă tocată mărunt

50 gr    morcov ras

50gr     apio  cubuleţe

200 gr   brocoli

50 gr     unt

30 ml    vin alb

Sare

Piper

Mod de preparare

Punem într-o râșnița sau food procesor toate condimentele pentru pulpe de rata si le măcinam 20 secunde.
Ungem bine pulpele de raţă cu ulei si cu mixul de condimente (dacă este prea mult punem într-un borcănel cu capac şi folosim ulterior la altă rețetă), după care, într-o tavă anti-aderentă cu grătar în interior, dacă avem, le bagăm la cuptor la 170-180 de grade. Se gătesc în jur de o oră şi 30 min. sau până devin fragede la testul cu furculița.

Pentru sosul de merişor, într-o tigaie

medie, antiderentă, călim ceapa roșie, adaugăm merișoarele, condimentăm cu sare şi piper, stingem cu vinul alb şi adăugam ceva supă de legume simplă, 300 ml şi lăsam să scadă la foc mic, până la o consistenţă de sos.
Pentru orez avem nevoie de o crăticioara medie în care o să călim în unt, pentru câteva minute, ceapă roșie, morcovul, apio şi orezul, împreună cu broccoli desfăcut în bucheţele. Stingem cu vin alb şi adăugăm de 3 ori cantitatea de apă sau supă de legume raportată la orez şi lăsăm să fiarbă la foc mic până la consistenţa dorită (al dente/mai bine fiert).