Te-ai saturat de carnea de pui si vrei sa incerci altceva? Chef Cristian Marin (cristianmarin_cuisine Instagram https://www.facebook.com/cristian.marin.7549185) ne recomandă să încearcăm pulpe de raţa.
Poţi pregăti o reţetă cu pulpe de raţă şi, ca să fie şi mai interesant, foloseşte condimente cu influenţe din Israel. Dacă faci orez ca şi garnitură, nu ai cum să dai greş.
Ingrediente pentru 4 porţii
Incrediente pentru pulpele de rata :
4 buc pulpe de raţă medii
50 ml ulei de măsline
3\4 linguriţă scorţişoara măcinată
1 1\2 linguriţe de turmeric
1 1\2 linguriţe de cardamon măcinat
3\8 linguriţă cuişoare măcinate
1 1\2 linguriţe curry
1 1\2 linguriţe piper
1 1\2 linguriţe coriandru măcinat
4 1\2 linguriţe sumac
3 linguriţe usturoi pudra
3 lingurite sare himalaya sau kosher
3\4 linguriţe de boia dulce
3\4 linguriţă de chili
Ingrediente pentru sos de merişor
80 gr merişoare
50 gr ceapa rosie tocata marunt
50 ml vin alb
20 ml ulei de măsline
300 ml supă de legume (stoc)
Sare
Piper
Ingrediente pentru orez cu legume
320 gr orez
30 gr ceapă albă tocată mărunt
50 gr morcov ras
50gr apio cubuleţe
200 gr brocoli
50 gr unt
30 ml vin alb
Sare
Piper
Mod de preparare
Punem într-o râșnița sau food procesor toate condimentele pentru pulpe de rata si le măcinam 20 secunde.
Ungem bine pulpele de raţă cu ulei si cu mixul de condimente (dacă este prea mult punem într-un borcănel cu capac şi folosim ulterior la altă rețetă), după care, într-o tavă anti-aderentă cu grătar în interior, dacă avem, le bagăm la cuptor la 170-180 de grade. Se gătesc în jur de o oră şi 30 min. sau până devin fragede la testul cu furculița.
Pentru sosul de merişor, într-o tigaie
medie, antiderentă, călim ceapa roșie, adaugăm merișoarele, condimentăm cu sare şi piper, stingem cu vinul alb şi adăugam ceva supă de legume simplă, 300 ml şi lăsam să scadă la foc mic, până la o consistenţă de sos.
Pentru orez avem nevoie de o crăticioara medie în care o să călim în unt, pentru câteva minute, ceapă roșie, morcovul, apio şi orezul, împreună cu broccoli desfăcut în bucheţele. Stingem cu vin alb şi adăugăm de 3 ori cantitatea de apă sau supă de legume raportată la orez şi lăsăm să fiarbă la foc mic până la consistenţa dorită (al dente/mai bine fiert).
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
Cum alegi salteaua pentru un somn odihnitor?
-
Dyson și Pierpaolo Lai: Creatori de stil la Săptămâna Modei din Milano
-
1 din 10 tineri vor suferi de pierderi de auz grave până în 2050