????????????????????????????????????

Dress up in style

Clienţii, un cuplu de tineri, şi-au dorit ca amenajarea locuinţei lor de 75 mp din Bucureşti să le reflecte cât mai mult personalitatea. Cerinţa lor era  un spaţiu în care să se regăsească elementele care îi definesc. Între acestea, fashion, nonconformismul, lectura, energia şi permanenta lor bună dispoziţie .
Pentru amenajarea locuinţei au apelat tot la o  echipă tânără şi binevoitoare dar cu designeri experimentaţi care se potrivea personalităţii lor, echipa Gavia Concept,  formată din  Alina Duculescu şi Anamaria Căpățineanu. 

 Stilul amenajării

 Echipa de designeri a considerat că cel mai bine li se potriveşte celor doi tineri este stilul eclectic. De altfel acesta este şi unul în tendinţe. Ideea pe care au implementat-o în conceptul de amenajare este că atunci când în locuinţă sunt integrate elemente ce te definesc şi îţi reflectă pasiunile şi trăirile, casa devine “acasa”. Notele personale dau întotdeauna acel sentiment de bine pe care fiecare dintre noi îl căutăm în tot ce ne înconjoară.

Intrarea

De la primul acces în locuinţă simţi povestea casei, noncorfomisul celor doi şi preferinţele pentru lucrurile fine şi materiale naturale. Oglinda sculptată manual, element moştenit de la bunica Alexandrei, cu o vechime de mai bine de 100 de ani, a fost recondiţionată şi folosită ca element central în zona de vestibul.  În completarea acesteia, a fost adusă o bancheta cu depozitare. Aceasta este din piele lăcuită şi metal, un mix de stiluri de glam şi industrial.

În faţa casei, proprietarii şi-au amenajat un loc de retragere, o mică grădină unde pot sta înconjuraţi de verdeaţă.

Open space

Spaţiul a fost proiectat plecând de la nevoile tinerilor beneficiari. Între acestea, expunerea colecţiei impresionane de cărţi a lui Octavian, mese festive cu cei dragi, găzduirea întâlnirilor cu prietenii. Deasemenea şi nu în ultimul rând, pasiunea Alexandrei pentru artă.

Rezultatul poate fi descris ca un cumul controlat de stiluri, un spaţiu plin de contraste. Aceasta se poate constata de la modernismul formelor din zona de living şi dining până la liniile cuminţi ale mobilierului de bucătărie. Fără îndoială, canapeaua roşie din living este piesa de rezistenţă a amenajării. Picturile abstracte de pe perete, acentele de culoare, geometriile, liniile drepte fluide, animal printurile, transparenţa şi metal auriul, toate acestea sunt elemente care dau un farmec aparte amenajării.

Zona de dining, un spaţiu destul de restrâns, este pus în valoare prin transparenţă şi linii curbe. Scaunul Her (Casamania)  al designerului Fabio Novembre este decorat cu picturi, siluete şi figuri abstracte. Alegerea sa s-a datorat faptului că armonizează şi leagă spaţiul de living.

Confortul şi liniştea se regăsesc în dormitor. Aici a fost ales un tapet inspirat din pădurile tropicale, asortat cu draperii din catifea roz pudrat.

Băile şi bucătăria

Bucătăria a fost proiectată cu o insulă tip bar, ca o extensie a blatului de preparare a mâncării şi zonă de servit micul dejun. Totodată, aceasta are rol de delimitare a zonei de gătit şi living. A fost propusă o hotă cu putere mare de absorbţie. Cuptorul a fost poziţionat la o înălţime de 90 cm pentru un acces mai facil la acesta. 

Pentru băi s-au folosit plăci de lemn natural, rezistent la umiditate. Deasemenea, ceramică în forme geometrice şi linii fluide, în ton cu toată amenajarea.

Ca şi culori, roşul se regăseşte ca şi puternic accent în primul rând la canapeaua din living. Îl mai întâlnim şi în cazul scaunelor din dining, pernelor de la fotoliilor din grădină, până şi la trandafirii care decorează interiorul. Desigur că alegerea acestei culori se datorează nonconformismului precum şi personalităţii dinamice ale proprietarilor care necesită un plus de energie furnizată de decor. Verdele este şi el o opţiune majoră pe care o întâlnim pe suprafaţa mare a tapetului din dormitor.

Foto: Sorin Iacob