Perdelele şi draperiile vara, cum alegem

Vara este cu atât mai importantă alegerea optimă a perdelelor şi draperiilor întrucât avem nevoie de mai multă relaxare precum şi de o stare de bine.

Sophia – colecţia de perdele şi draperii Bali

Perdelele şi draperiile cu modele florale, precum şi cele monocrome în culori fresh sau pastelate sunt recomandările pentru această vară.

Acum suntem în plină vară. Dacă vă amenajaţi sau renovaţi locuinţa precum şi dacă vreţi să aduceţi un aer nou în locuinţă, în concordanţă cu sezonul cald şi tendinţele actuale, perdelele şi draperiile vara potrivite poate fi soluţia optimă pentru un design contemporan.

Colecţia de perdele Varna, Sophia

Este bine deasemenea să ştiţi că aducerea în context de perdele, draperii şi materiale textile este cea mai rapidă şi eficientă variantă de a schimba designul unei încăperi şi de a imprima un aer fresh. Aceasta este foarte important pe timpul verii şi mai ales în conjuncture actuală, fără ca acest lucru să implice deranj şi cheltuieli mari.

Recomandarea pentru acest sezon este pentru perdelele plăcute la atingere și delicate în culoarea alb unt, care dau senzaţia unei adieri de vânt

Având o perdea vaporoasă se poate obține un super efect, aceasta putând fi integrată ușor în diverse modele de design interior.

Tendinţa actuală în designul de interior nu este spre un stil anume ci pentru  realizarea de combinaţii reuşite de diverse elemente, acestea luând naştere din materiale şi texture îndrăzneţe. Moda actuală este pentru mixul de elemente, de stiluri şi culori, iar acest lucru se potriveşte şi în cazul perdelelor şi draperiilor.

Drapeii blackout şi dimout

Perdelele de decor sau draperiile, pe lângă rolul lor estetic, îndeplinesc și unele funcții practice. Ele reglementează fluxul de lumină, respectiv obturarea acesteia, dar totodată sunt și niște elemente perfecte de decorație.

Important este şi încăperea în care sunt folosite perdelele şi draperiile vara. Pentru bucătării, de exemplu, cele mai practice sunt sistemele romane. Acestea sunt ușor de folosit și întreținut iar materialul din care sunt confecţionate asigură vara un climat plăcut.

De multe ori în dormitor ne deranjează lumina şi mai ales pătrunderea razelor solare care încălzesc vara interiorul şi nu ne lasă să ne odihnim Soluţia este folosirea de draperii blackout sau dimout.

Draperiile blackout sunt realizate printr-un proces special de țesut, ce constă în faptul că între două straturi textile este țesut un al treilea material textil cu fire textile negre. Prin acest procedeu materialul blackout devine atât de dens încât va putea să obtureze lumina chiar și 100%.

Set draperii Bruxelles, dublate cu ţesătura Dimout, Sophia

Funcția principală a draperiilor blackout este eliminarea totală a luminii și a căldurii, astfel că ele pot foarte bine să înlocuiască jaluzelele de la geam. Cu ajutorul lor se pot exclude într-o măsură foarte ridicată lumina de dimineață a razelor puternice de soare dar și căldura zilelor toride de vară.

La rândul lor, draperiile dimout au capacitatea tehnică de obturare a luminii de 70-75%. Tot așa se numesc și materialele de plise, rolete și jaluzele verticale care au trăsături similare. Materialele dimout se pot folosi deja practic pentru umbrire, întunecă bine dormitorul, dar culoarea și modelul materialului rămân pline de viață datorită fluxului de lumină ce trece prin el.

Foto: Sophia Home Decoration

2 thoughts on “Perdelele şi draperiile vara, cum alegem

Comments are closed.