Plăcile decorative artizanale, magie de tradiţie şi artă

Arta decorativă a plăcilor de gresie sau faianţă realizate şi pictate manual este un univers magnific. Prin simplitate, eleganţă, rafinament şi bun-gust atemporal, plăcile decorative artizanale ne creează senzaţia de bine, de confort şi de căldură de care avem atâta nevoie.

Nu credeam că mai există printre noi artizani îndrăgostiţi iremediabil de această artă străveche a picturii manuale a plăcilor ceramice. Cum se spune, detaliile fac diferenţa precum şi ansamblul, iar aceasta se observă cu atât mai mult în locuinţă, unde ne petrecem cea mai mare parte a vieţii. În plus, aici ne împărţim timpul cu rudele sau prietenii. Fie că se regăsesc pe perete, în varianta monocromă sau pictate în stil frescă, aceste produse prezintă neregularităţi, imperfecţiuni, variaţii de culoare şi tuşe de pensulă care le fac unice. Sunt perfecte în imperfecţiunea lor ca de altfel tot ce produce natura,

Plăci, accesorii şi obiecte ceramice

Uneori ne surprind din locuri neaşteptate – de exemplu, dintre grinzile unei vile sau împodobind contratreptele unei scări. Podeaua din gresie artizanală, în diverse combinaţii de forme geometrice, pictată cu elemente florale, completează căldura unui mobilier din lemn masiv cu tapiţerie elegantă.

Desigur, sunt şi plăci obiecte de artă, foarte spectaculoase fiind cele care evocă operele de artă celebre.

Casa este oglinda noastră, a valorilor în care credem şi a preferinţelor ambientale. Recomandarea designerilor este să apelaţi la  valori şi soluţii autentice. Între acestea sunt şi plăcile ceramice decorative realizate manual.

Plăci ceramice pictate manual

Ele fascinează, înnobilează spaţiul şi îmbogăţesc decorul atât la exterior, cât şi la interior. Fac să vibreze în noi respectul şi admiraţia pentru lucrurile mărunte, dar nemuritoare, şi ne duc cu gândul la esenţe. Pământul, apa şi focul sunt elemente naturale. Acestea prind suflet sub mâini talentate, ce păstrează tradiţii care se pierd în negura istoriei.

Să ne bucurăm de ele şi să îndrăznim să explorăm acest univers magic adus de către obiectele din ceramică şi plăcile decorative artizanale Cameleonia.

Atelierele sunt situate unde se întrepătrund obiceiurile, meşteşugurile, tradiţiile şi stilul de viaţă mediteranean, la graniţa dintre Spania şi Portugalia. Aici adevăraţi artizani făuresc aceste nestemate, situate la rândul lor la graniţa dintre artă şi meşteşug. Fiecare piesă, fiecare placă este mai întâi conceptualizată. Apoi este desenată pentru ca, în sfârşit,, mâini pricepute de artizani să le aducă la viaţă.

Ajunse în căminul nostru, plăcile decorative pictate manual Cameleonia ne transmit energia pozitivă acumulată de la plămădirea lor manuală, îmbogăţindu-ne material şi spiritual.