Apartament feminin în nuanţe de albastru şi verde

Familia având un copil de vârstă preşcolară a achiziţionat un apartament generos de 110 metri pătraţi  într-un ansamblu rezidenţial în zona oraşului Buzău.

Povestea apartamentului

Aşa cum se întâmplă deseori în cazul apartamentelor noi, dezvoltatorul imobiliar vinde cadrul exterior. Astfel, structurarea spaţiului de locuit precum şi finisajele sunt realizate de proprietari conform dorinţei, necesităţilor şi posibilităţilor acestora.

Familia avea la dispoziţie un buget mediu iar idealurile soţiei privind stilul decorului nu erau în concordanţă cu cele ale soţului. Ba chiar din contră. Soţia visa un apartament cu tentă romantică şi stil spre clasic, cu texturi de catifea şi mătase şi tente de auriu. În acelaşi timp, soţul, mai pragmatic, viza o paletă de culori mai închisă şi un mobilier mai sobru, mai masculin. În plus, intervenea deja şi pesonalitatea celui mic care înclina spre un stil de viaţă nordic, mai simplu, dar totuşi cu tot confortul.

Organizare

În această situaţie, familia a apelat la un cunoscut designer local, Adina Mărunţiş, în speranţa că aceasta va găsi punctele comune personalităţilor diferite şi va propune soluţii diplomatice  şi un stil de viaţă care să mulţumească toate personajele, cu alte cuvinte să împace şi capra şi varza.

Pentru organizarea spaţiului, designerul a plecat de la necesitatea de depozitare. Astfel a imaginat un mic hol la intrare care face un open space cu livingul. Luând în considerare dorinţele ambilor soţi, livingul a fost amenajat în ideea less is more, calculându-se numărul maxim de prieteni care se vor afla printre invitaţi. Mobilierul este minimalist dar, având în vedere simpatiile doamnei, au fost adăugate şi accente clasice.

 Bucătăria este separată dar de dimensiuni mari astfel încât aici este înglobat şi diningul, ceea ce câştigă în confort în cazul servirii mesei

Un punct comun al dorinţelor proprietarilor a fost acela de a oferi copilului o încăpere suficient de mare atât pentru activităţile şcolare cât şi pentru joacă şi chiar prieteni invitaţi. Tot în ideea asigurării unui confort maxim copilului, camera acestuia este deservită de o baie proprie cu duş, în timp ce baia matrimonială, mai mare, este cu cadă.

Finisaje şi decor

Pornind de la dorinţa beneficiarilor de a avea un spaţiu cald şi primitor, dar fără a fi prea “dulce”, abordarea unui stil contemporan cu accente clasice a fost soluţia ideală. Totodată stilul amenajării ne aduce aminte de prospeţimea interioarelor aflate pe tărâmuri mediteraneene.

Încercând de a găsi un element comun în viziunile celor doi soţi, designerul a avut ideea fericită de a merge pe linia unui décor bazat pe nuanţe de albastru. Aceasta este o culoare la modă , de fapt culoarea anului 2020, este în acelaşi timp o culoare închisă, de liniştire, cum îi place soţului dar, în acelaşi timp, şi una mediteraneană, cu un azimuth optimist şi note romantice. 

Bucătăria şi livingul păstrează paleta cromatică de albastru şi crem, pentru a oferi continuitate, fiind zonele de zi unde se regăsesc toţi membrii familiei.

Elementele clasice le regăsim în canapelele Chesterfield şi în mobila bucătăriei din mdf frezat cu profilatura clasică şi electrocasnicele crem cu accente auriu antic, încastrate. Mobilierul este făcut la comandă local prin colaborarea directa cu designerul care a realizat schiţele, pentru a se respecta intocmai proiectul şi astfel a se evita orice costuri suplimentare inutile, bugetul fiind limitat.

Holul a fost gândit ca un spatţu de depozitare, dar fiind îngust, clasicele uşi de mobilier, au fost înlocuite cu oglinzi faţetate având un rol de mărire a spaţiulul.

Dormitorul matrimonial este inundat de verde amazon, atât în draperiile catifelate cât şi în nuanţa varului din spatele patului Chesterfield. Verdele puternic este domolit cromatic de nuanţa crem a patului şi a accentelor aurii ale elementelor decorative.

Varul decorativ de la San Marco, este gândit să se armonizeze perfect cu draperiile din catifea si perdeluţa alb unt, care fac parte din portofoliul Sophia Home Decoration. Acest magazin este situat în Buzău iar managerul acestuia este chiar designerul Adina Marunţis. Ţesăturile Sophia completează vizual interioarele, fără a se “lupta” pentru atenţie.

Pentru cel mic, dormitorul păstreza linia simplă a stilului nordic, cu riflajele din lemn, jocul cromatic dintre albul imaculat al mobilierului şi albastrul închis de pe perete.

Plecând de la ideea de spa, în băi domină nuanţele de crem, bej şi texturile din lemn. Oglinzile şi accesoriile rup monotonia specifică dar fără a atrage foarte mult atenţia asupra lor.