Masha Verhoogt reuşeşte de fiecare dată să construiască interioare în care eleganţa înseamnă atenţie acordată detaliilor, echilibru, cromatică, materiale şi, nu în ultimul rând, atmosferă cu personalitate. Căci despre asta este vorba şi pentru casa de la Chiajna, despre un vis devenit realitate.
Designul şi componenta pshologică
De altfel, povestea are şi o componentă psihologică. Dubla specializare a Mashei – designer şi psiholog – a condus la o abordare ingenioasă a proiectului de amenajare. Ascultând cerinţele clientei, ea a înţeles acel mesaj de dincolo de cuvinte, construind imaginea ideală, adaptată ritmului de viaţă şi nevoilor acesteia.
Răspunsul a fost un succes deplin. După o discuţie preliminară cu Masha, clienta a venit doar la final, fiind într-un mod extraordinar plăcut surprinsă de rezultat. Construcţia este localizată într-un cartier de case nou dezvoltat, în plină evoluţie, destinat persoanelor dinamice, active, cu nevoi precise de confort şi relaxare.
Casa de la Chiajna este un proiect aparent simplu, în sensul că locuinţa are două niveluri, parter şi etaj, fiecare cu o suprafaţă de 80 de metri pătraţi.
Organizarea casei
Parterul cuprinde aria diurnă, respectiv living cu zonă de studiu inclusă, dining, bucătărie, o baie şi un spaţiu depozitare sub scară.
La etaj se află zona nocturnă, împărţită în dormitor principal, prevăzut cu dressing room şi baie, şi două dormitoare de oaspeţi, deservite de o baie cu acces din hol.
Provocarea a apărut atunci când s-a urmărit materializarea dorinţei clientei de a avea un interior cozy, plin de farmec, diafan. În acest sens, s-au folosit materiale naturale, care dau căldură, intimitate, un plus de confort şi siguranţă. Accentul a fost pus pe materialele textile care se regăsesc în toate funcţiunile casei . Acestea au imprimat un design senzitiv şi o notă finală cozy întregii case.
Finisaje şi decoraţiuni
Lemnul şi piatra naturală, în nuanţe plăcute privirii, de bej şi cafea cu lapte, s-au utilizat pentru pardoseli pentru casa de la Chiajna. În replică, pentru zugrăveli au fost alese nuanţe subtil acordate cromatic.
Un accent deosebit, ce marchează pasiunea pentru artă a designerului, îl reprezintă peretele decorativ. Un punct de atracţie vizuală al interiorului.
Nota dominantă în abordarea stilistică este una clasică, în care se intervine cu accente moderne sau new-romantic. Elegant şi sofisticat, mobilierul din fiecare cameră urmează funcţionalitatea. Acesta este confecţionat din lemn în nuanţe calde de bej sau alb lapte.
Pentru suprafeţele moi, designerul Masha Verhoogt a folosit materiale naturale, elegante, precum mătasea, inul şi bumbacul. Canapelele, husele, lenjeriile şi draperiile îmbracă în confort şi relaxare fiecare suprafaţă. Iar aceasta, într-o veritabilă simfonie de nuanţe solare, asemenea unei după-amieze toscane.
În amenajarea fiecărei zone de interes se remarcă ponderea jocurilor de lumini. Cea naturală şi cea indusă de corpurile de iluminat, de la candelabre până la aplice. Acestea intră într-un dialog perfect cu mobilierul şi paleta cromatică a textilelor.
Spaţiile de depozitare – unele deschise – joacă un dublu rol. Funcţional, de a găzdui obiecte utile, şi decorativ, de display pentru colecţiile de lucruri dragi proprietarei.
Atmosfera generală emană o eleganţă subtilă, nobilă, în care timpul petrecut acasă este unul de calitate.
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
1 thought on “Casa de la Chiajna, home, sweet home!”
Comments are closed.