Oamenii își doresc o viață sustenabilă şi mai sănătoasă

Un sondaj global realizat recent de GlobeScan, o organzație publică de sondare a opiniei publice, arată că oamenii au o dorință puternică de a fi mai sănătoși și a avea un comportament şi o viaţă sustenabilă. Sunt, însă, necesare soluții mai accesibile pentru a transforma gândurile în acțiune.

Datele studiilor confirmă

Studiul arată, de asemenea, că cei mai mulți oameni consideră ca fiind o provocare găsirea unor soluții potrivite. Aceştia aşteaptă din partea companiilor produse și servicii accesibile. Dar care sunt mai bune atât pentru oameni, cât și pentru mediu (50%)

Oamenii își doresc produse care durează mai mult (77%) și le evită pe cele de unică folosință (59%). Un număr semnificativ de consumatori de carne ar fi dispuși să treacă la alternative pe bază de legume (41%) dacă au un gust la fel de bun, au același preț și valoare nutritivă. Studiul a fost conceput alături de mai mulți parteneri, între care  IKEA.

Datele confirmă încă o dată importanța creării unor produse și servicii sustenabile și atractive.

„Pentru un individ ar putea fi intimidant să integreze schimbările în viața sa și s-ar putea simți blocat atunci când nu va ști de unde să înceapă sau ce să facă. Totodată, uneori s-ar putea simți fără speranță – ce diferență ar putea face o acțiune mică a unei singure persoane?spune Aldo Lele, Sustainability Manager IKEA South East Europe.

În ceea ce priveşte amenajările şi stilul de viaţă, datele obţinute în acest studiu confirmă informaţiile pe care site-ul nostru le-a relevat. Aceasta din prezentarea tendinţelor şi interviurilor cu analişti şi trendsetteri din domeniile menţionate.

Şi pașii mici contează

În România, IKEA a lansat o nouă campanie. Intitulată „Un lucru mic”, aceasta vizează o viaţă sustenabilă şi creșterea gradului de conștientizare cu privire la puterea micilor schimbări.

Se propun schimbări ale stilului de viaţă inclusiv cu ajutorul unor soluţii/produse propuse de firmă. Între acestea, economisirea apei în timpul spălatului pe dinţi, scurtarea timpuuil de duș, reducereai risipei de alimente. Dar şi înlocuirea luminilor din casă cu soluțiile LED, folosirea pungilor reutilizabile, etc.