Romantism, eleganţă şi prospeţime

Apartamentul de 3 camere, amplasat în zona Aviaţiei, în suprafaţă de 76 MP aparţine unui cuplu tânăr. Acestora le place să călătorească, au un program de lucru solicitant şi doresc ca atunci când ajung acasă să fie întâmpinaţi de o atmosferă  intimă, relaxantă şi reconfortantă. De aceea a fost propus ca amenajarea apartamentului să fie luminoasă, aerisiă, proaspătă, practică și, nu în ultimul rând, romantică.

Iniţial, beneficiarii au intenţionat să-şi refacă singuri căminul dar, după ce au căutat idei de amenajare şi achiziţionare a obiectelor de mobiler şi decor dorite, au constatat că au o problemă. Procesul de design constă în multe detalii importante, necunoscute de cei din afara domeniului, precum proiectul de design, bugetul, coordonarea cu furnizorii, constructorii şi supravegherea întregului proces al amenajării.

De aceea, proprietarii au decis să apeleze la Natalia Beleva, un designer experimentat care avea deja în portofoliu mai multe lucrări cu tentă romantică şi elegantă.

Amenajarea a început cu un şantier

Pentru redecorarea acestei locuinţe a fost necesară decopertarea pereţilor şi pardoselilor, înlocuirea ferestrelor, uşilor şi refacerea totală instalatiei sanitare. De asemenea, pentru un aspect curat, fără prelungitoare, s-a refăcut instalaţia electrică, prizele fiind amplasate special pentru fiecare corp de iluminat, conform proiectului. Pornind de la un concept bine pus la punct, se poate astfel dobândi un spaţiu primitor, armonios, funcţional şi confortabil care să ofere sentimentul de “acasă” şi bateriile să fie astfel reîncărcate.

 Paleta de culori a fost selectată funcţie de lumină şi poziţionarea faţă de  punctele cardinale. Au fost alese culori neutre, deschise ca bază (pereţi, pardoseală, perdele şi draperii) lăsând loc pentru accente jucăuşe, în culorii vii.

Designul de interior

Îndată ce intri în locuinţă, te întâmpină o comodă colorată, cu un model simplu, deasupra ei aflându-se un tablou romantic ce înfăţişează o stradă pariziană.

Holul beneficiază de puţină lumină naturală şi, de accea, a fost folosit iluminatul artificial din abundenţă. Prezenţa unui dressing generos a ajutat la mărirea vizuală a spaţiului, întrucât uşile sunt placate cu oglinzi.

Livingul conţine şi o zonă de luat masa, frumos accentuată de oglinda ce o reflectă şi măreste spaţiul, luminându-l. Masa extensibilă este foarte utilă, iar bufetul distins, într-o nuanţă deosebită de gri şi auriu, este piesa ideală pentru depozitarea veselei de ocazie.

Perdelele şi draperiile de la Linea Oro Class adaugă eleganţă încăperii, în timp ce pentru decorarea pereţilor şi evidenţierea tablourilor am urmărit linia clasică prin folosirea de ancadramente.

Canapeaua este foarte confortabilă şi te invită la relaxare după o zi lungă şi grea. Tapiţeria gri este uşor de întreţinut adăugând, de asemenea, un accent masculin încăperii.

Astfel organizată şi decorată, zona de şedere din living a devenit zona preferată

Pereţii biroului sunt gri deschis, culoare aleasă de la Benjamin Moore şi respectă tematica ancadramentelor din tot căminul. Mobilierul este realizat pe comandă şi îndeplineşte nevoile clientului care a dorit mult spaţiu de depozitare.

Cum a fost amenajată bucătăria

ucătăria este un spaţiu important unde se desfăşoară numeroase activităţi. Pentru ca acestea să fie lejere, fără obstacole, designerul a recomandat să se respecte distanţa minim necesară dintre frigider, chiuvetă şi plită.

Bucătăria compactă este motivul pentru care locul de luat masa se află în living. Stilul este curat şi luminos, fronturile fiind din MDF vopsit, de la Amplius. Uşile de sticlă dau senzaţia de aerisire, întrucât nu sunt apăsătoare.

Datorită spaţiului restrâns s-a optat pentru un frigider încorporabil care încheie compoziţia dulapurilor. Pentru obţinerea unui aspect unitar, blatul din cuarţ are chiuveta montată sub el. Mânerele negru-cărbune completează aspectul electrocasnicelor încorporabile.

Peretele din bucătărie decorat cu mozaic adaugă o pată de culoare încăperii. Nuanţele de galben realizează o conexiune cu pardoseala din plăci de travertin.

Dormitor romantic

Dormitorul este reprezentarea deplină a romantismului din apartament. Culorile, formele curbate, materialele şi motivele florale contribuie la crearea unui sentiment de linişte şi armonie.

Draperiile sunt diferite faţă de cele din living. Însă, pentru a păstra continuitatea în întreaga locuinţă, acestea fac parte din aceeaşi gamă.

Oglinzile amplasate de-o parte şi de alta a patului măresc vizual spaţiul, oferind eleganţă şi simetrie. Măsuţa de machiaj este o piesă de accent, prin culoare şi amplasamentul atipic ce rupe monotonia.

Propunerea designerului a fost folosirea unui pat mare, înalt şi cu tablie generoasă chiar într-un dormitor mic, cum era cel în cauză.. “Amintiţi-vă că patul este cea mai importantă piesă de mobilier în orice dormitor! Iată de ce în amenajarea apartamentului prezentat a fost ales un pat spaţios, foarte confortabil cu o tăblie înaltă, impunătoare, care a plăcut mult proprietarilor”.

O fotografie de familie înrămată, aşezată pe măsuţa de machiaj aduce un plus de romantism. Dar şi de energie pozitivă în dormitor.

O măsuţă metalică, uşor de mutat, cu blatul din sticlă reflectând lumina unui candelabru reprezintă un ideal colţ intim.

Baia

În baie a fost păstrată o linie simplă. În acest scop a fost folosit un bazin încastrat ce a permis realizarea dulapului şi nişelor din duş.

Baia principală dispune de un amplu spaţiu de depozitare, atât deschis cât şi închis, ascuns de oglinzi. Peretele pe care sunt amplasate obiectele sanitare este placat cu mozaic din sticlă ce adaugă un accent plăcut încăperii. Duşul deschis este delimitat de un panou de sticlă ce nu micşorează spaţiul prin secţionare. Pereţii sunt coloraţi cu o nuanţă de albastru deschis, asemanatoare florilor de albăstrele. Este o nuanţă elegantă şi plină de romantism, ce respectă stilul locuinţei.

Foto: Ştefan Popescu