Living Divani a lansat canapeaua Sumo proiectată de Piero Lissoni

După cum am mai anunţat, în absenţa târgurilor de mare anvergură, companiile producătoare lasează produse noi în cadrul unor evenimente punctuale.

Noile colecţii şi modele încearcă să se adapteze şi să propună soluţii pentru momentul actual dominat de pandemia de Coronavirus.

Designul, o căutare permanentă în industria mobilei

Industria mobilierului nu face excepţie, ba chiar este în prim planul acestor preocupări, confortul fiind astăzi în centrul atenţiei. În afară de aceasta, oamenii stând mai mult în propriile case, doresc o împrospătare la interior, lucruri noi, mai moderne şi mai confortabile. Apropierea sărbătorilor de iarnă este un bun moment în vederea acestui lucru.

Sunt căutate noi forme, şi combinaţii, aplicarea de noi materiale, un design nou. Bineînţeles că în astfel de cazuri firmele apelează la designeri cu nume şi experienţă. Aceştia dau încredere în aceste produse şi vin cu idei şi inovaţii originale. Aceste produse, semnate de designeri celebri, se fabrică în serii mici. La noi în ţară, producătorii care lucrează pe comandă dar şi cei care solicită piese de mobilier pe comandă, şi care sunt din ce în ce mai mulţi, se pot inspira din noile lansări.

O canapea cu un format special

Compania italienească Living Divani a lansat în această lună canapeaua Sumo, în formă lenticulară şi proiectată de cunoscutul designer Piero Lissoni.

Dacă până acum canapelele, indiferent de producător sau model, prezentau o linie dreaptă a şezutului, noutatea majoră a noii canapele este tocmai forma ei, uşor curbată a liniei şezutului. Astfel, noul produs inspiră dinamism, caracter și energie prin spațiu cu silueta sa subțire și unică, riguroasă, dar fluidă. În plus, linia ei uşor curbată îi conferă o eleganţă aparte, fină


Forma curbată și esențială a cadrului este plăcut concavă și ridicată pe picioare metalice subţiri. Aceasta defineşte canapeaua Summo şi este oarecum în contrast cu componentele căptușite mari, primitoare. Acestea inspiră confort. Uniunea acestor două elemente aparent contrastante, uimește însă cu un rezultat proporțional și armonios. Gabaritul mare al canapelei este o altă caracteristică legată de faptul că acum  sunt preferate locuinţele mai mari şi deci mai confortabile.

Canapeaua Sumo este disponibilă în două variante. Ca şi canapea (în două dimensiuni) sau dormeză, ambele sunt combinabile cu măsuțe de cafea. Acestea îmbogățesc versatilitatea tipică vieții de zi cu zi, oferă diverse posibilități de interpretare și personalizare.

Foto: Archilovers