15 Idei de masă festivă de Revelion: eleganţă, strălucire şi culoare

Felul în care aranjezi masa de sărbătoare dictează întreaga atmosferă, întrucât bucatele delicioase pentru noaptea de Revelion trebuie acompaniate de elemente de decor. Mai multe idei de masă festivă de Revelion vă pot inspira pentru alegerea unei soluţii care se potriveşte personalităţii dumneavoastră.

Şi pentru aranjarea mesei de Revelion sunt tendinţe, există şi în acest caz o modă care merge mână în mână cu decorul de interior şi tendinţele din acest domeniu şi din fashion. Astfel şi în acest caz există tendinţele către stilurile clasic reinterpretat, eclectic, retro, nordic minimalist, baroc, ba chiar şi industrial. Acesta din urmă este realizat prin apelul la materiale minerale, flori sălbatice, sfeşnice brute, accesorii vintage din metal sau lemn.

Eleganţa clasică este o soluţie sigură iar în acest caz inspiraţia cea mai bună vine din bucătăria şi stilul franţuzesc. Se poate merge cu succes şi pe alte stiluri, cum sunt cele asiatice sau italieneşti.

Recomandări de designer

Puteţi începe cu alegerea unei vaze deosebite, fie că îți dorești ceva super geometric și transparent, fie că optezi pentru un model metalizat și supradimensionat.

Conținutul vazei s-a schimbat și el în vremurile moderne: poți alege plante minimaliste, subțiri și înalte în locul clasicilor trandafiri, sau poți opta pentru crenguțe de brad. Aranjamentul se poate face cu elemente și culori calme, clasice sau îndrăznețe, neobișnuite.

Servirea modernă permite orice libertate. Se pot utiliza obiecte tradiționale clasice de argint, pahare colorate care seamănă cu globurile pentru brad și obiecte moderne de forme geometrice.

Florile în vaze sau în aranjamente speciale, crenguțele si conurile de pin sunt printre cele mai întâlnite decorațiuni naturale. Un astfel de eclectism va face anturajul festiv și mai interesant.

Cu temă italienească sau asiatică, într-o atmosferă rafinată sau brutală, anul acesta masa de sărbători este împodobită cu mii de lumini, premiză fundamentală pentru un interior cald.

Wonderland de iarnă

Pentru un aranjament care ne duce cu gândul la peisajul iernii, folosim pahare de cristal, farfurii din porțelan alb și tacâmuri argintate.

Dacă scaunele existente nu se potrivesc cu decorul dorit, pot fi îmbrăcate cu huse albe, iar masa să fie împodobită cu ghirlande verzi, crenguțe, conuri de pin și lumânări argintii, la fel ca tacâmurile. Pentru cei care urmează să se alăture noului an mână în mână cu fauna sălbatică, un ghiveci cu plante suculente înlocuiește buchetele și coroanele de flori “de unică folosință“. Indiferent dacă sunt reale sau pur decorative, rodiile suculente sunt un element simplu de afișat – adăugați verdeață pentru a realiza un contrast puternic.

Sărbătoare colorată cu artificii
Este cu siguranță bine să te desparți de tradiționalul roșu și verde, dacă vrei o paletă jucăușă de culori. În acest caz se recomandă folosirea unei fețe de masă într-o culoare deschisă, neutră. Astfel puteți realiza un tablou cu pete de culori: pahare, farfurii și șervețele de culori diferite. 

Globulețele nu trebuie să se limiteze doar la brad - împrăștie-le pe masă pentru a crea un aranjament care reflectă tema pe care ai utilizat-o în sufragerie. Pe masă se mai pot amplasa și lumânări, flori și bezele colorate pentru o stare de spirit festivă. Farfuriile colorate pot avea imagini inedite, cu reni, brazi sau modele simple, geometrice.Pot fi însă, mai elegant, cu modeleflorale aurite sau în albastru ale serviciilor de masă din poţelan fin, cum sunt cele Rosenthal, Sevres, Limoges sau Villeroy & Boch,

Eleganţă simplă

Pentru o sărbătoare familială formală, este potrivit un set clasic de masă – cu pahare aliniate în ordine crescătoare, farfurii de pâine și o față de masă bleumarin, cu farfurii și decorațiuni aurii sau argintii.

Acest aranjament poate fi descris în două cuvinte: natural și nobil. Inelele de șervețel din crengi și florile dau un sentiment de simplitate și de apropiere de natură. Elemente expresive precum sfeșnice, statuete în formă de cerb, boluri transparente cu nuci, rozmarin și bețișoare de scorțișoară, completează scena de sărbători.

Spectaculos și clasic. În jur, cristalele Baccarat uimesc: candelabrele, sfeşnicele, torțele, fructierele, paharele şi  cupele. Cina de Revelion va fi sub semnul cristalului sau nu va fi.

Un bufet cu  tematică italiană şi natură moartă. În spatele unei perdele de un roșu intens este afișat un bufet cu panettone în centru. La fel ca montarea unei piese italiene, scenografia ne invită să luăm un rol şi să participăm la spectacol. Tăvile sunt stivuite, pahare și sfeșnice împrăștiate.

O masă rafinată într-un context nobiliar. Masa este încălzită de lumânări roșii, acoperită cu o față de masă de gri și luminată de o lampă rustică. Rafinate până în cel mai mic detaliu, inelele tradiționale pentru șervete fac loc frunzișului vişiniu, un memento discret al lumânărilor.

Aranjamente florale festive

Îmbunătățind vesela de argint cu un aspect rococo, plantele colorate ocupă locul principal în mijlocul mesei. Masa este astfel momentul de a contempla preparatele, chiar din secolele trecute, amestecate cu prospețimea unui buchet contemporan.

În formă pentru un revelion fericit. Într-o atmosferă asiatică senzuală și întunecată, masa simplă și neagră lasă loc sticlăriei şi suprafeţelor impecabile şi rafinate. Atingeri de roșu intens luminează compoziția.

 O revenire la primitiv. În acest cadru brutalist, masa este însoțită de sfeșnice cu aspect brut și accesorii de artizanat realizate de designeri, într-o apropiere de stilul industrial. Între nuanțe naturale, materiale minerale și flori sălbatice, ne întoarcem la originile noastre.

Un aperitiv “colorat“. De diferite forme și culori, flauturile colorate și bolurile din cristal Saint-Louis anunță o seară frumoasă. La poalele măsuței de cafea, sticle de șampanie încă mai aşteaptă înainte de a fi consumate cu măsură.

Un decor simplu și scandinav. Pe un ton moale și natural, masa scandinavă este împodobită cu câteva suporturi pentru lumânări. În nuanțe de verde, șervețelele și lumânările sunt o amintire subtilă a culorii copacului.

O sărbătoare barocă. Într-o explozie barocă, argintăria rococo în formă de coajă sau frunzișul amestecat cu ornamente colorate sunt orchestrate de o compoziție florală improvizată.

Electric și eclectic. Atingeri de aur și violet dau un loc primordial desertului. Pe o jantă de sticlă, un mâner de cuțit sau o furculiță, aurul marchează momentul sărbătorii.