Familia aşezată, cu un copil (fetiţă), având înclinaţii spre clasic şi tradiţii, şi-a construit o casă în oraşul natal, Timişoara.
Proiectul de decorare
Având o suprafaţă locuibilă de 150 de metri pătraţi, conceptul architectural al vilei este clasic. La parter se găseşte un open space, în timp ce la etaj este dormitorul matrimonial, camera fetiţei şi o cameră de oaspeţi.
Arhitectura parterului este interesantă, oferind posibilitatea unei amenajări speciale. Proprietarii vroiau pentru amenajarea de interior o locuinţă confortabilă cu o eleganţă mai degrabă clasică. Însă acest clasic îl doreau reinterpretat în stil contemporan. În această situaţie, au apelat la designerul de interior Corina Săftescu, de la Cass Design, binecunoscută în întreaga regiune, şi nu numai, prin faptul că a realizat nenumărate proiecte de interior pentru vile în stil apropiat de cerinţele proprietarilor vilei în cauză.
Organizare
Ca organizare, proiectul a păstrat arhitectura iniţială. Astfel la parter a fost amenajată bucătăria cu dining precum şi livingul, organizate într-un open space care comunică cu zona de birou.
Spațiul de baie a fost gândit ergonomic, valorificându-se spațiul de sub scară. În dreapta întrării se găsesc o cămară și o încăpere tehnicăpentru centrală și mașină de spălat rufe.
Etajul este organizat într-un dormitor matrimonial, care are terasă și baie proprie, camera fetiţei şi o camera de oaspeţi. Tot la etaj se mai găseşte o baie, iar dormitorul fetiței are dressing propriu.
Terasa generoasă de la etaj permite poziționarea unei mese de 10 persoane.
Finisaje, paleta de culori
Echipa de designeri a propus pentru decorare un stil contemporan eclectic, foarte apreciat în prezent şi care se potrivea cu solicitările proprietarilor. Deasemenea a propus ca şi culoare de bază albastrul, nuanţă care împrimă o stare de linişte şi relaxare, idee îmbrăţişată imediat de membrii familiei.
Pe de altă parte era şi culoarea anului 2020 când a fost realizat proiectul de amenajare. De fapt, culorile de accent sunt un amestec de turcoaz, bleu, albastru și galben, punctate de alb, negru și gri.
În acelaşi timp, camera fetiţei şi baia fac o notă aparte în care predomină romantismul, adus în primul rând, cum era de aşteptat, de nuanţele de roz.
Confort şi relaxare
Starea de relaxare este desăvârşită de fotoliile comode şi canapeaua, tapiţate cu butoni şi catifea, un material foarte la modă. Măsuţele de cafea au o alură fină cu rame şi picioruşe metalice subţiri şi blat de sticlă transparentă. Bineînţeles că din aces décor nu putea lipsi şemineul care încălzeşte la rândul său atmosfera.
Un element interesant al decorului sunt elementele geometrice care se regăsesc în cazul modelului de pe covor, la pernuţele decoratice, perdele, spaţiul de deasupra blatului de lucru de la bucătărie, mozaicul din baie precum şi pe perete sub forma unui brâu, în acest caz sugerând uşor o inspiraţie tradiţională.
În open space-ul de la parter, faianța de la bucătărie sub formă de solzi accentuează ideea de modernitate. Insula este subliniată prin folosirea unei nuanțe de gri mai închis. Blatul cu un finisaj de stejar natural contribuie la aducerea unui element de căldură.
Biblioteca și șemineul reprezintă un tot integral și sunt vopsite in alb pentru a le considera parte integrantă din volumetria spațiului. Privirea poate trece peste ele fără a fi deranjată de nimic.
Corpurile de iluminat sunt de la Mobexpert și Prima lightning Arad. Mobilierul provine de la Mobexpert, Prima Lightning Arad, iar bucătăria este realizată de Class-Office din Timișoara. Scaunele sunt realizate de Duval furniture din Oradea.
You may also like
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
1 thought on “Vilă la Timişoara în stil contemporan eclectic cu accente clasice”
Comments are closed.