doublespace photography

Povestea casei cocoţată deasupra lacului Ontario

În plimbările dese pe care le făceau prin împrejurimile oraşului Toronto, unde locuiesc, Jesleen și Jihad, un cuplu de tineri profesionişti în IT care își așteaptau primul copil, au remarcat o casă nou construită, situată exact deasupra lacului Ontario.

Povestea casei

Au fost impresionați de această casă în stil contemporan care avea o vedere excepţională şi s-au interesat mai îndeaproape despre aceasta. Aflând că proiectul a câștigat  Premiul People’s Choice acordat de Asociația Ontario pentru Excelență în Design, i-a convins să continue cercetările întrucât ar fi dorit ca odată cu apariţia noului membru al familiei să se bucure de o casă de vacanţă.

Au început astfel să se gândească la un proiect pentru o nouă reşedinţă. S-au interesat şi despre cine a realizat proiectul casei, anume Taylor Smyth Architects şi au luat informaţii despre acest birou de arhitecţi.

Cine este Taylor Smyth Architects

Astfel au aflat biroul furnizează servicii complete dedicată creării de clădiri durabile de o calitate excepțională. De la înființarea sa, în anul 2000, Taylor Smyth Architects și-a dezvoltat o reputație internațională prin realizarea de proiecte de arhitectură și interioare elegante în Canada și în străinătate.

Fiecare proiect este cultivat prin prisma spiritului locației sale. Desemenea aspirațiilor unice ale clienților și cu accent pe expresia autentică. Echipa de arhitecţi dezvoltă relații de încredere, pe termen lung, cu clienții, furnizorii, contractorii și colegii. Oferă servicii de valoare și acordă o mare atenție detaliilor. Combină experiența proiectului și rigoarea tehnică cu interesul profund pentru modul în care oamenii trăiesc, muncesc și se joacă, pentru a crea clădiri inovatoare care să îngrijească și să încânte. Acestea sunt inspirate de criterii fundamentale la care răspund toți oamenii. Acestea sunt: lumină, textură și culoare, materiale și proporții naturale. Deasemenea, un sentiment de deschidere și de incintă protejată, acces la priveliști și o conexiune cu exteriorul.

Jesleen și Jihad au considerat pe bună dreptate că acest birou de arhitectură ar putea să realizeze casa visurilor lor. Au luat astfel legătura chiar cu arh. Taylor Smyth, care conducea echipa. Acesta a ascultat cu atenţie dorinţele cuplului şi i-a anunţat că, din fericire, există o parcelă de teren generoasă disponibilă, de 4000 de metri pătraţi. Era plasată chiar în vecinătatea casei pe care au admirat-o. Mai mult, terenul era situat la o înălţime de 50 de metri deasupra lacului, la marginea formațiunii de stânci cunoscute sub numele de Scarborough Bluffs. Deasemenea, dispunea de o privelişte magnifică asupra împrejurimilor.

Proiectul casei

Maximizarea priveliștilor către lac și îmbrățișarea peisajului au fost inspirațiile de design pentru echipa de arhitecţi. Casa are două etaje iar extinderea pe verticală se datorează tocmai ideii de a beneficia din plin de priveliştile încântătoare.

Casa este luminată de-a lungul unei părți și complet vitrată în spate. Sunt uși glisante mari care se deschid spre curtea din spate unde este plasată şi piscina. O jardinieră exterioară se extinde din interior spre exterior, împreună cu un ecran vertical de lamele de stejar, separând astfel camera mare și sala de mese.

O scară deschisă trece prin centrul casei, cu vedere la camera superioară, până la terasa de pe acoperiș. Aceasta a fost solicitată în mod special de către client. De pe terasa de pe acoperiş se poate bucura de vederi spectaculoase ale lacului deasupra copertinei copacului.

Parterul este centrat pe o încăpere mare, cu înălţime dublă. Aceasta este separată de bucătărie şi zona de luat masa printr-un paravan vertical din lemn.

La exterior, pereții albi din stuc și panourile negre de accent din metal sunt combinate cu panourile cu aspect cald de stejar de pe ușa și plafoanele garajului. Aceste panouri au fost alese pentru compoziția lor care nu necesită întreținere. În plus, sunt importante în climatul de vară și de iarnă care fluctuează pe scară largă în Ontario.

Interiorul

Paleta de materiale din interior prezintă pardoseli ușoare de stejar peste tot. Deasemenea sunt folosite accente atât de porțelan alb, cât și negru la scară largă. Accentele de porţelan alb sugerează modelele bogate din marmura Statuario.

La al doilea etaj se găsesc trei dormitoare. Dormitorul principal are o baie privată spațioasă și luxoasă și dressing. Aici plăcile de porțelan alb și negru sunt combinate pentru a crea un contrast special

Happy End

De când s-au mutat în casă, Jesleen și Jihad și-au întâmpinat şi al doilea copil. Casa a devenit o destinație frecventă pentru evenimente de familie extinsă.

“Fiicei mele îi place foarte mult aici”, spune Jesleen. “În fiecare dimineață, ea coboară în sufragerie și spune: “Bună dimineaţa, lume!”.  Îi place să facă semn şi să vorbească cu păsările și copacii.”

Credit foto: Doublespace Photography Inc

Material realizat cu sprijinul V2COM