Casă din Brooklyn a unui cuplu creativ

Concepţie a lui Colin King în anul 2019, apartamentul rezultat era un living cu plante și multă artă. Proprietarii apartamentului, designerii Max Zinser și Julian Louie au continuat decorarea adăugând vibe şi glam. De altfel acest cuplu îşi construise în ultimii ani o reputație datorită forţei pe care o degajeau decorările lor de magazine pop-up și de retail. Printre elementele care le-au adus faimă se număraua folosirea covoarelor roz, pereţi de sticlă magenta şi zugrăveli lucioase.

După cum declară cei doi, cel mai des clienţii pentru realizarea decorului de interior solicită “nou și proaspăt”. Cu toate acestea, când a venit momentul să-și amenajeze propria casă, „nou și proaspăt” a fost ultimul lucru din mintea celor doi designeri.

Decor eclectic cu obiecte de suflet

Situat la primul etal al unei clădiri din Brooklyn, apartamentul oferă senzația liniștită și eclectică a unei case amenajate cu grijă de-a lungul timpului. Tavanele înalte de 4 metri, pereții din ipsos alb cu muluri și parchetul patinat oferă un fundal clasic mobilierului, decoraţiunilor  şi artei frumoase colectate cu mare ştiinţă de către designeri fie de la piața de vechituri din Chelsea sau de la magazinele de mobilier de epocă din Hudson.

“Am lăsat arhitectura să vorbească de la sine și am umplut spațiul cu lucrurile pe care le iubim”, spun designerii. Între aceste “lucruri” pe care cei doi le consideră cu suflet se regăsesc o imagine alb-negru a unui marinar, o imprimare Willy Vanderperre ce atârnă deasupra unui birou stil, scaunul Jean Prouvé. Pardoseala este din ceramică veche.

Decoraţiuni vintage

Locuința nu are nimic strălucitor, nou sau recunoscut instantaneu. Camera de zi este ancorată de o un şemineu din marmură rococo spectaculoas sculptat cu figuri de îngeri, struguri și flori.

Printre ornamente se numără ghvecele de palmieri, o pereche de șezlonguri Pastoe FM60 în toată geometria lor glorioasă din anii 1980, un mobilier de sufragerie în culaorea albă cu masă din lemn masiv, o oglindă retro, lucrări de artă eclectice. Unele obiecte au fost concepute chiar de către cei doi designeri, cum este cazul mesei de dining din lemn de 6 persoane

Foto: Adrian Gaut