Mulţi români vor să facă schimbări în locuinţe

Conform unui sondaj realizat de Asociația pentru Promovarea Asigurărilor (APA), doar 20% dintre români sunt mulțumiți de locuința lor așa cum este în prezent. Se poate spune deci că în marea majoritate, românii sunt nemulţumiţi de locuinţele lor. Dintre aceştia, cei mai mulţi doresc să-şi îmbunătăţească confortul şi să aibă un décor mai modern.  Rezultatele sondajului sunt confirmate de faptul că arhitecţii şi designerii de interior lucrează intens la proiecte. Din cunoştinţele noastre nu ştim pe unii care să se plângă în această perioadă de lipsă de proiecte.

Românii doresc redecorarea locuinţelor

Întrebați dacă ar schimba ceva la locuința lor, aproape 30% dintre respondenți ar face schimbări în locuinţă, redecorând complet.

Circa 23% ar mări spațiul disponibil, adăugând o cameră sau mai multe, iar 14% și-ar muta locuința într-o altă zonă.

Întrebați în ce ar alege să investească o sumă de bani primită pentru locuința lor, peste 65% dintre români susțin că ar folosi banii pentru schimbări în locuinţă, reamenajări, mobilă nouă sau decorațiuni de interior.

În schimb doar 19% ar face lucrări de consolidare .

Pe ultimele locuri, sunt investițiile în electrocasnice noi (7%). Deasemenea în sisteme de protecție împotriva hoților (5%) și în sisteme de protecție împotriva incendiilor (circa 4%).

La sondajul desfăşurat online au participat 3.085 de respondenți.