Prima ieşire din an în grădină sau pe terasă

În sfârşit, după o perioadă mai rece, weekendul trecut ne-a oferit posibilitatea  ieşirii în aer liber, în grădină sau pe terasă. Desigur, mulţi au preferat ieşirile la munte, unde pe înălţimi chiar se poate schia. Este încântător, mai ales că este soare pe platou, te poţi şi bronza. Soarele este foarte puternic la munte şi, în plus, este întărit de reflecţia zăpezii. Totul ar fi bine şi frumos dar…Dar suntem în perioadă de pandemie şi nu este deloc recomandat să te trezeşti în mulţime. La schi se fomează cozi şi chiar dacă vrei nu poţi păstra  distanţierea social. În plus mersul cu maşina pe valea Prahovei este consummator mare de timp.  O bună alternativă este ieşitul la un picnic, într-o zonă mai puţin aglomerată, mai ales că sunt deja poieni cu iarba crescută.

Copaci în floare

Migdal şi forsiţia în floare

Cel mai bine este însă pentru cei care au grădină sau măcar o terasă. Sunt mai mulţi copaci care au înflorit, au apărut şi frunzişoarele, este deja mult verde, totul este încântător, mai ales că temperatura este perfectă de 20 de grade şi poţi sta afară în talie.

Am fost invitat de Maria la grădină, la o masă de peşte şi nu am refuzat. Casa are o frumoasă grădină precum şi o terasă deschidă de dimensiuni mari. Acestea au permis o zonă de dining precum şi una de socializare, un living în aer liber.

Bineînţeles că o primă activitate a fost inspectarea grădinii, fotografierea naturii proaspete. Nu numai forsiţia, magnolia şi câţiva pomi fructiferi sunt în floare. Superb este şi migdalul înflorit.

Foarte bine au prins în grădini smochinii. Aceştia s-au adaptat foarte bine şi în Bucureşti, probabil şi din cauza creşterii cu 1-2 grade a temperaturii medii. Sunt şi arbuşti şi arbori exotici, din Extremul Orient. Cum sunt arţarii şi cireşii japonezi, care acum îmbogăţesc decorul grădinilor şi pe meleagurile noastre.

Deşi salcia înverzită din faţa casei este majestoasă, totuşi nu trebuie să fie lăsată prea mare. Altfel, acoperă întreaga faţadă a casei, spune Maria.

Masa în grădină

Acum mesele sunt ma restrânse, nu foarte multă lume, totul este mai intim şi mai tihnit. Cluul mesei la care am fost invitat a fost borşul de peşte gătit la ceaun chiar în faţa noastră.

Nu numai spectacolul în sine dar şi gustul este de neegalat.