Mai, luna florilor, a viselor şi romantismului

Transparenţe fluide, pasteluri, imprimeuri florale şi dantelării elaborate – toate „ingredientele” necesare pentru a crea la tine acasă un decor în stil romanticîn luna florilor.

Ambientări romantice

Dacă eşti o fire boemă, iubitoare de frumos, exact de asta ai nevoie pentru a te simţi în largul tău. Vremea de primăvară ne îmbie la schimbări, la un refresh şi în decorul de interior. Căutăm o atmosferă mai relaxată, mai romantică. Ducem dorul unei înnoiri, a unei primeniri iar dacă în casă  nu putem face amenajări şi renovări, în schimb, putem realiza diverse aranjamente, chiar şi  mici, dar care să aducă un suflu nou. O ambientare romantică este binevenită.

Nu uitaţi florile

Chiar dacă nu putem realiza un aranjament nou, care să implice, de exemplu, o piesă de mic mobilier sau un lampadar, putem să aducem la interior un accesoriu, o decoraţiune, un material textil, ceva colorat în tonuri pastel şi, în orice caz, flori.

Mai este luna florilor, aşa că puteţi găsi flori din belşug precum şi idei de aranjamente florale.

Modelele florale sunt mereu în tendințe și le poți alege fără ezitare și pentru casa ta. Iată câteva produse care te ajută cu inspirație pentru fiecare încăpere

De exemplu, cea mai simplă soluție de a aduce romantism în living este un tapet sau un autocolant cu model floral pe perete. Poți alege reprezentări stilizate sau imagini printate ale florilor reale. Dacă îți dorești doar câteva accente florale, alege o față de pernă, un covor sau o pătură cu model floral.

În dormitor, lenjeriile de pat, cuverturile și draperiile sunt accesoriile textile pe care le poți schimba cu ușurință și în funcție de sezon.

Așadar, alege florile pe care vrei să le regăsești și în dormitor, nu doar la o plimbare în natură!

Do-It- Yourself şi homming

O idee excelentă este cea a bricolajului. Mai ales în condiţiile actuale în care este recomandar, pe cât se poate, să stă mai mult acasă. Dacă vremea este rea, putem confecţiona singuri un accesoriu, o decoraţiune, un aranjament floral. Încercaţi şi veţi vedea cât de destresantă poate fi această activitate.

Decorarea locuinţei astfel încât să fie cât mai confortabilă este deasemenea o activitate destresantă care conduce şi la stimularea creativităţii. Alături de acestea, art&craft, adică ceva mai mult decât un hoby, activităţi atât pentru tineri cât şi pentru persoane mai în vârstă.

Este vorba despre pictură şi recondiţionări sau chiar de a aranjări ale decoraţiunilor,  obiectelor şi accesoriilor din casă după propria personalitate. Aceste preocupări sunt îmbrăţişate de tot mai mulţi oameni, termenul adoptat fiind “intellectual fitness”.

Proiecte

Este bine să ne imaginăm încă de pe acum ce îmbunătăţiri intenţionăm să aducem locuinţei pentru amenajări şi şantiere.

Putem să visăm puţin iar pentru acest lucru avem nevoie, poate acum mai mult ca oricând, de inspiraţie. Desigur, în primul rând de cea proprie, dar putem apela la diverse ajutoare.

Sunt nenumărate idei, produse şi soluţii pe piaţă. Din ele vă puteţi inspira. Ele pot răspunde la numeroasele întrebări. Care sunt noutăţile şi tendinţele, ce materiale să îmi aleg, ce forme modele. Exemple de case, amenajări şi renovări pentru diferite funcţiuni, proiecte finalizate, proiecte de construcţie de case, diverse aranjamente, toate acestea sunt oferite din plin.

Foto: Pinterest, Ion Diamandi, Bonami