Amenajare interioară în gri şi galben, culorile anului

Locuința amenajată de echipa Next Interior se află într-un cartier liniștit al Bucureștiului. Are 144 de metri pătrați, distribuiți pe parter și etaj și aparține unui cuplu tânăr, cu două fetițe gemene de 10 ani.

Concepţia proiectului

Încă de la prima discuție cu beneficiarii echipa de arhitecţi a realizat că este vorba despre  o familie căreia îi place să socializeze. Membri familiei se simt bine atunci când sunt înconjurați de prieteni. Astfel, echipa designerilor a dorit să le creeze un mediu propice pentru întâlnirile cu prietenii.

Pentru proiectul de amenajare au pornit de la paleta cromatică bazată pe nuanțe de gri care a fost aleasă împreună cu familia. S-a stabilit deasemenea că trebuie să existe un accent de culoare. În acest caz a fost galbenul.

De altfel gri şi galben sunt şi “culorile anului”, propuse de Institutul Pantone ca fiind indicate în această perioadă pentru psihicul uman la amenajări. Astfel echipa de proiectare s-a gândit să le propună clienţilor o amenajare fresh, contemporană, curată, dar sofisticată și spectaculoasă în același timp.

Un open space, în centrul amenajării

Punctul central al amenajării este categoric open space-ul de la parter. Aici au fost integrate bucătăria, zona de ședere și cea de luat masa.

Amenajarea a fost concepută pornind de la forma bucătăriei, care se dorea a fi destul de generoasă.

S-a venit cu ideea de a da dublu rol uneia dintre laturi. Şi anume, front de lucru pentru bucătărie și bar pe partea dinspre locul de luat masa. Dar nu s-a vrut să se propună orice fel de bar. Şi anume unul care să pară că plutește, suspendându-l pe picioare din sticlă. Pentru că beneficiarul este colecționar de vinuri, s-a  propus să i se creeze un spațiu de expunere a sticlelor. Acum acestea pot fi admirate în timp ce urci scările.

Dormitor cu vedere spre baie

Şi la etaj culorile de bază sunt tot gri şi galben ca accent. Parte din brief a făcut și faptul că beneficiarii își doreau un dormitor matrimonial wow, cu vedere către baie. Soluția  Next Interior a fost să se creeze un decor scenografic. Acesta a fost realizat prin numeroasele suprafețe lucioase și utilizând mai multe surse de iluminat.

Zona dușului din baia matrimonială este complet vitrată către dormitor. Pentru a continua motivul reflexiilor, a fost ales pentru pereții dușului plăci cu forme geometrice cu aspect de oglindă.

În camera fetelor accentul a fost pus pe zona de paturi. Acestea au fost  transformate în elemente scenografice tip căsuța, motiv ce se găsește și pe ușile dulapurilor.

Aici a fost păstrată paleta cromatică, aceasta fiind îndulcită totuși cu accente de roz prăfuit.

Pentru baia fetelor s-a optat pentru două lavoare tip bol. Câte unul pentru fiecare. Deasemenea pentru o cadă freestanding, pusă în evidență de plăcile ceramice lucioase, cu aspect de marmură.

Bugetul pentru amenajarea casei a fost de aproximativ 60 000 de euro.

Foto: Andreea Dobrescu