Vara pe terasă

A venit şi canicula, este şi zăpuşeală că a plouat mult în ultima vreme  şi este foarte greu de rezistat între patru pereţi.

Grădina pentru divertisment se află în topul preferinţelor proprietarilor care au la dispoziţie suprafaţe mai mici de teren în centru urban iar deseori locul acesteia poate fi luat de terasă.

Living pe terasă

Ideea este de a crea pe terasă un spaţiu intim, confortabil şi plăcut. Chiar dacă nu neaparat generos, un spaţiu care să fie ca o oază de linişte.

Deasemenea, aici poate fi şi loc de divertisment, de luat masa sau de petrecere a timpului cu prietenii.

Vara, terasa poate deveni living, mai ales că există soluţii de mobilier comod şi elegant. Dar şi uşor care poate fi lesne mutat din interior la exterior şi invers, când timpul se strică.

Cum amenajăm?

Puteţi da un aer rustic folosind un stil natural. Deasemenea abundenţa de plante puţin pretenţioase, lăsate să crească, de multe ori, necontrolat. Piatra este deasemenea folosită foarte des. Se pot găsi, fără a face notă discordantă chiar straturi de legume pentru consumul propriu.

Pentru amenajarea terasei trebuie să vă gândiţi şi la cât de practică va fi. De aceea alegerea mobilierului trebuie să vă conducă către un stil cât mai simplu. Să nu ocupe spaţiu foarte mult, pentru că tot ce este intim este mai frumos şi mai uşor de întreţinut.

Este de preferat folosirea de materiale textile teflonate. Adică tratate special pentru a fi rezistente la apă şi pentru a nu se degrada. Colori nu foarte pastelate, pentru că sunt greu de întreţinut şi trebuie curăţate mult mai des.

Mutaţi toată casa pe terasă

Este deasemenea indicat să se amenajaze pe terasă în măsura în care spaţiul o permite o zonă de barbeque, una cu şezlonguri, hamac, dining şi chiar un perimetru de joacă pentru copii. Dacă dimensiunea terasei este mare, pe timpul verii aici se poate imagina amenajarea unui întreg open space.

Sunt aduse sub lumina reflectoarelor camerele de zi în aer liber, chiar şi băi. Desigur, bucătăria în aer liber sau diningul sunt deja idei mai vechi. Dar în prezent, există pe piaţă soluţii. De exemplu mobilierul uşor in-out, care poate fi mutat lesne la interior în sezonul rece. Astfel puteţi să mutaţi sau să amenajaţi livingul pe terasă sau în grădină. Iluminatul devine deosebit de important. Atât pentru design cât şi datorită faptului că pe terasă se pot petrece seri şi chiar nopţi de neuitat.

Creeați-vă un astfel de colț de relaxare, sub cerul liber. Şii nu uitaţi de un şemineu sau de un foc de tabără modernizat pentru serile răcoroase de vară.

1 thought on “Vara pe terasă

Comments are closed.