Idei de înfrumuseţare a grădinii cu ajutorul Semmelrock Stein+Design

Aleile pot creşte considerabil frumuseţea unei grădini sau a unei curţi, atât prin forma lor, cât şi prin materialele din care sunt construite.

Referitor la grădină, primul lucru care ne vine în minte sunt florile şi plantele. Însă, pe lângă acestea, amenajările exterioare, între acestea aleile, au un rol hotărâtor în designul şi frumuseţea grădinii. Este de ales între numeroase opţiuni privind tipul de pavaj pe care îl poți alege pentru a-ți construi alei în grădină, textura acestuia, culorile, formele, detaliile şi, nu în ultimă instanţă, stilul.

Recomandarea designerilor: apelaţi la soluţiile profesionale

Este vorba despre design şi personalizarea grădinii iar pentru a fi siguri că rezultatul va fi unul pe măsură, recomandarea noastră este de a vă adresa unor specialişti care vă pot propune o soluţie optima şi să vă consilieze cu privire la design. Semmelrock Stein+Design este companie producătoare de pavaje și accesorii vibropresate cu vastă experienţă în amenajarea şi designul grădinii şi care oferă o multitudine de soluţii personalizate.

O echipă de experţi  acordă consultanţă tehnică pentru fiecare proiect în parte iar profesioniştii de aici execută lucrări personalizate pentru arhitecți, peisagiști, restauratori de monumente. În plus, compania este parte din Grupul Wienerberger, unul dintre cele mai importante la nivel mondial în domeniul producerii de materiale de construcţii şi soluţii de renovare.

Cine tratează aleile din grădină ca pe nişte simple cărărui cu rol strict utilitar, de legături între două puncte diferite, culege rodul viziunii sale. Indiferent cât de frumoase ar fi plantele, peisajul va avea cu siguranţă de suferit din pricina urâţeniei „neînsemnatelor” alei. Pentru a fi siguri că evităm un astfel de trist deznodământ prezentăm mai multe idei despre concepţia şi construcţia aleilor în grădină.

Aleile pietonale delimitează mai multe zone din curte, având o funcție estetică importantă, dar și una practică, pentru că vor ușura deplasarea prin grădină. Indiferent de dimensiunea grădinii, specialiştii recomandă construirea a mai multor alei, care să facă legătura între diferite zone:de la poartă spre intrarea în casă, în zona terasei sau a foișorului, de la terasă spre locul de grătar sau spre diferite zone din grădină, de la poartă spre locul de parcare și apoi spre intrarea în casă. Deasemenea, perimetral, in jurul casei, astfel încât florile și pomii din curte să se poată îngriji fără probleme.

Oricum ar fi, aleile pavate trebuie să fie mărginite cu borduri speciale, alese în aceeași culoare cu pavelele sau în culori diferite, pentru contrast. Bordurile vor delimita frumos aleile de zona cu gazon sau cu arbuști.

Amenjări eco şi design inspirat din natură

La aceste amenajări, accentul se pune pe materiale naturale. Grădina amenajată astfel are multă vegetație, mobilier puțin și se optează doar pentru lumină naturală sau spoturi solare fiind un stil potrivit pentru cei atenți la factorii care le influențează sănătatea, precum și la viitorul planetei și contribuie activ la bunăstarea acesteia prin alegerea celor mai sustenabile produse.

În acest sens, este bine de ştiut că Semmelrock Stein+Design şi-a extins portofoliul de produse prin lansarea unui nou pavaj ecologic, Punto. Acesta prezintă îmbinări circulare și dimensiuni mari destinate spațiului verde, caracteristici ce îl fac ideal pentru grădini private în stil eco-friendly, dar și spații publice, parcuri, grădinițe și curți școlare.

Atracția față de frumusețea naturii și capacitatea ei de a avea un efect pozitiv asupra stării noastre fizice, dar și mentale stă la baza celor mai recente tendințe în materie de design ecologic. Conceptul include idei care pot fi aplicate în designul exterior, pentru a ne îmbunătăți conexiunea cu natura și ca modalitate de a reduce stresul în viața de zi cu zi. În acest scop se folosesc materiale cu aspect de lemn şi de piatră în amenajarea terasei sau aleilor. Pentru cei care preferă soluțiile arhitecturale în care este prezent lemnul, portofoliul Semmelrock oferă diverse soluții de pavaj și dale având suprafața cu aspect de lemn. Se poate oferi un aspect extraordinar grădinii construind alei înierbate sau crea accente deosebite în jurul zonei de relaxare utilizând Traversele Bradstone cu aspect de lemn, pașii de
grădină Bradstone Bucată de copac
sau dalele Nordic Maritime cu structură erodată și textură naturală de lemn măcinat de apă.

.

Familia de produse Umbriano – pavaje, dale şi sisteme de zidărie

Aspectul de marmură tăiată drept și granulaţia foarte fină de suprafață fac din fiecare piatră din familia Umbriano un unicat, în materie de design exterior.

Formele clare și simple, materiile prime utilizate, unicitatea fiecărei pietre, conferă un caracter exclusivist întregii game de dale și pavaje a acestei familii. Produsele sunt adecvate pentru terase, alei din grădină şi din jurul casei, căi de acces, curţi interioare.

Noua formă combi a pavajului Umbriano permite existenţa a 3 formate, care, combinate în suprafață, asigură un aspect unic și creează efecte cu totul deosebite. Produsul este disponibil în patru culori: bej brun marmorat, granit bej marmorat, gri antracit marmorat și gri deschis marmorat care oferă senzații vizuale ce rup monotonia, făcând trecerea de la amenajările obișnuite la cele moderne, inovative, ce se aliniază celor mai recente trenduri de design peisagistic.

Alege stilul grădinii în funcţie de cel al casei şi personalităţii proprii

Semmelrock Stein+Design oferă o gamă extrem de largă de soluţii pentru diverse stiluri astfel încât se poate alege cea care se potriveşte cu stilul casei precum şi cu personalitatea proprietarului. Astfel sunt propuse soluţii clasice, tradiţionale sau moderne dar şi soluţii care combină diverse tendinţe.

Pavajele La Linia se pot asimila cu ușurință stilului clasic, prin eleganţa și rafinamentul formelor și culorilor disponibile.

Apia antica ondulat

În acelaşi timp, liniile neregulate, asemenea pietrei naturale și cromatica atractivă sunt caracteristicile care diferenţiază pavajul Appia Antica antichizat, conferind acestei game un aspect deosebit prin îmbinarea ingenioasă a tradiţiei cu tendinţele moderne.

Citytop Grande ocru fumuriu

Asti Colori

Designul modern al pavajelor de mari dimensiuni Citytop Grande, cu muchii cu microcant, asigură o impresie unică a formelor. În acelaşi timp, gamele Pastella şi Asti Combi se încadrează prin eleganţă şi distincţie în orice trend de amenajare iar Pietrele decorative Thasos pot crea efecte speciale ce dau grădinii o dinamică aparte.

Foto: Semmelrock Stein+Design