Deşi deseori toamna este asociată cu ceva mohorât, florile de toamnă însă sunt în culori foarte bogate şi diferite.
Bogatele flori de toamnă
Crizanteme (sau tufănele, cum se spune popular), cârciumărese, gălbenele, violete, creasta cocoşului, multe dintre aceste flori de toamnă se prezintă intr-o gamă de culori superbe și pastelate, bicolore și tricolorate.
Cum acest sezon este mai ploios, florile îşi păstrează mai mult prospeţimea. Pieţele şi florăriile abundă în astfel de flori, deci nu ezitaţi să vă împodobiţi casa cu ele, în frumoase decoruri de toamnă.
În aranjamente, aceste flori pot fi însoţite de tărtăcuţe (dovleci decorativi), coceni de porumb, dovleci sau ardei ornamentali, imprimând decorului un stil rustic.
Astfel de aranjamente se pretează şi pentru exterior, pe terasă sau în grădină, în special în asociere cu aranjamentele mesei. Pot fi adăugate şi funii cu usturoi atârnate.
Legumele, puternic colorate
La rândul lor, şi legumele sunt extrem de decorative în această perioadă. Vinetele, ardeii şi cei capia, gogoşarii, dovlecii se prezintă în culori extraordinare şi dau meselor un look vesel şi dinamic.
Se remarcă culorile puternice ale ardeilor şi gogoşarilor, roşu şi portocaliu în diverse combinaţii cu verde. Vinetele pot fi, la rândul lor folosite ca şi culoare de accent. Mulţi ani culoarea vineţie a reprezentat topul modei în materie de culori, fiind adoptată pe larg în fashion.
Şi nu în ultimul rând fructele. Puneţi pe masa din living şi bucătărie fructiere sau coşuleţe cu fructe de toamnă precum gutui, struguri şi pere, care să vă umple casa de arome irezistibile. Acestea vor adăuga şi ele culoare decorului de interior.
Lemnul brut şi elemente vegetale uscate
Frunzele, florile şi alte elemente vegetale uscate sunt cea mai simplă şi sugestivă modalitate de a aduce în locuinţă aerul boem al toamnei.
Frunze uscate multicolore, ghinde şi conuri, le puteţi folosiţi în decor. Indiferent că le integraţi ca atare sau realizaţi din ele aranjamente, colaje, tablouri etc., cel mai important este că îşi vor pune imediat amprenta asupra spaţiului.
Lemnul brut reprezintă o prezenţă din ce în ce mai des întâlnită în amenajările interioare contemporane. Sunt mese cu blat din lemn brut precum şi alte piese de mobilier din lemn în combinaţie cu metal care se regăsesc pe piaţă, întregind amenajările în stil industrial. Mai sunt şi alte soluţii: o buturugă amplasată lângă şemineu şi folosită pe post de scăunel, o măsuţă noduroasă, din lemn masiv, un trunchi de copac integrat în ambientul interior sunt câteva idei la îndemână pe care le puteţi avea în vedere dacă vreţi să fiţi mai aproape de natură când afară plouă, e mohorât şi frig şi nimic nu ne îmbie să ieşim pe afară.
Foto: Ion Diamandi, Shutterstock