Casă cu grădină, în albastru şi roşu

Casa de la Timişoara, având ca proprietari o familie cu doi copii şi plasată pe o parcelă de teren generoasă cu o frumoasă grădină, a fost amenajată de cunoscutul designer Corina Săftescu care a folosit mixul, elemente aparţinând de diferite stiluri în nuanţe de albastru şi roşu.

Arhitectura

Din exterior, se pot observa câteva elemente aparţinând de stilul mediteranean, foarte iubit în zona Banatului. Acoperişul cu olane, grădina de 600 de metri pătraţi, cu alură de parc cu multe flori şi arbuşti şi terasa de mari dimensiuni (36 metri pătraţi) sunt probe ale afirmaţiei precedente.

Proprietatea se bucură de o curte de dimensiuni foarte mari, grădina amenajată având alură de parc. Centrul grădinii este în principal ocupat de gazon, aleile sunt din pietriş iar o salcie pletoasă imprimă un aer romantic. Terasa cu pardoseală ceramică este decorată cu un finisaj de travertin. Este organizată cu o bucătărie de vară, o cămară mica şi mobilier de dining.

Organizare

La parterul, în suprafaţă de 160 de metri pătraţi, se regăsesc livingul şi diningul, cu o masă de dimeniuni mai mari, bucătăria şi dormitorul matrimonial. Etajul este mai restâns – 80 de metri pătraţi, iar aici se regăsesc camerele copiilor cu o camera de sport şi o baie.

Design şi stil

La interior designerul a folosit un stil tranziţional, eclectismul manifestându-se în majoritatea zonelor.

O atmosferă intimă se degajă în multe funcţiuni, chiar şi în amenajarea bucătăriei. Şemineul din living accentuează această atmosferă, în timp ce alte elemente de eleganţă subliniază anumite zone. Între acestea se remarcă tavanul casetat din dining, peretele despărţitor dintre rampe ca element de décor precum şi numeroasele opere de artă – tablouri – folosite în decorarea parterului (living şi dining). Designerul a folosit din plin contrastul de culori, materiale, texturi, forme şi stiluri. Ca accent, albastrul, culoarea favorită a designerului. În plus, câteva accente mai mici de roşu.

Mobilierul este de la  Mobexpert şi Magnitude Satu Mare iar corpurile de iluminat de la Primalighting Arad.