Târgul AMBIENTE – noi perspective pentru stilul de viaţă în 2022

Ne dorim o casă care să ne surprindă prin soluții inovative. Traiul, locuirea ar trebui să ofere plăcere si bucurie precum şi noi perspective. În același timp, casa noastră rămâne cel mai important paradis de liniște şi care ne aduce o nouă poftă de viață. Plecând de la aceste idei, designerii propun decoraţii, accesorii şi soluţii pentru casă pentru 2022 care să inducă speranţă şi optimism. O cale de ieșire din aceste vremuri grele, în care decorul de interior poate fi un remediu.

Tendinţele de interior

Ediţia 2022 a Târgului AMBIENTE, cel mai important eveniment în domeniul bunurilor de larg consum pentru casă, se va desfăşura la Frankfuri în perioada 15 – 22 februarie. Prin colecţiile de produse şi soluţiile care vor fi expune şi prezentate, specialiştii au dedus tendinţele care vor guverna decorurile de interior şi stilul de viaţă din anul ce va să vină.

Natural şi tradiţional

Este vorba despre folosirea de materiale bio sau reciclate, spaţii aerisite, decoraţii, accesorii şi culori care vor defini spaţii interioare ce definesc libertatea, eliberarea de tot ce este dăunător.

Decorurile propuse pentru anul viitor vor răspândi bunăstare şi vor stimula energiile locatarilor. Durabilitatea va deveni noua normalitate.Totodată, decoraţiile şi accesoriile vor reprezenta o invitaţie către o viaţă naturală precum şi recomandarea către valorile tradiţionale. Designerii iau natura drept model şi “îmbracă” interiorul cu o identitate nealterată. Meșteșugului i se oferă o apreciere complet nouă. Nu este numai produsul care ne interesează, ci cum și de către cine a fost realizat. Produsele realizate manual, local sau în ediții mici sunt apreciate pentru cunoștințele și tradițiile transmise.

Culorile şi materialele textile

Culorile puternice, inspirate din natură, contrastele grafice distincte și obiectele concepute artistic vor fi alte tendinţe ale designului anului 2022 iar acestea vor imprima o atmosferă pozitivă. Alături de acestea, sunt propuse tonuri de vară, luminoase care aduc căldura la interior, precum şi nuanțe proaspete care induc dinamism. Un rol deosebit în designul de interior îl vor avea suprafeţele şi țesăturile naturale, transparente, strălucitoare și în degradeuri, în culori fascinante.

Colaje şi foto: Messe Frankfurt

Colajele sunt realizate cu produse ce se vor găsi expuse şi prezentate la ediţia 2022 a târgulul AMBIENTE