Ce e nou în designul de interior, despre abordarea proiectelor – de vorbă cu Iulia Iuga-Dohmen (II)

Aboslventă a Facultăţii de Arhitectură Ion Mincu, secţia Design interior, dar având şi talent în domeniul creaţiei artistice (Liceul Nicolae Tonitza), Iulia Iuga-Dohmen şi-a început cariera de designer realizând frumoase decoraţiuni pictate pe sticlă.

Totuşi prmul său proiect de design interior, în care a folosit şi decoraţiuni realizate de ea,  a fost o splendidă vilă interbelică, reşedinţa la acea vreme a unui ambasador în România.

Despre aceste începuturi, despre noile proiecte, despre modul în care abordează proiectele de design interior şi recomandări pentru tinerii care doresc să îşi amenajejze locuinţa. Despre toate acestea, într-o discu’ie interesantă cu designerul de interior.

Inspiraţie pentru proiecte: imagini din reviste şi siteuri, târguri internaţionale

Iulia ne dezvăluieşte că înainte de a propune soluţii pentru un proiect de interior porneşte de la imagini de inspiraţie din reviste, de pe pinterest şi, nu în ultimă instanţă, de pe siteurile din ţară, cum este şi lifeandstyle.ro.

De foarte mult ajutor şi inspiraţie sunt vizitele la târgurile internaţionale, în care vine în contact cu cele mai noi idei ale designerilor de top. Iulia a fost aproape nelipsită de la ultimile ediţii ale  târgului Salone del Mobile de la Milano, cel mai important eveniment în domeniul designului şi mobilierului.

Şi la evenimentele din ţară Iulia a fost o prezenţă activă. Ne-am reamintit discuţiile ei cu marele designer Karim Rashid când acesta a fost în România. Acesta a fost incitat de către chestiunile ridicate de Iulia, răspunzându-i pe larg ;şi oferindu-i cu bucurie recomandările sale expert.

Cum abordează proiectele

Deasemenea, o sursă importantă de inspiraţie o reprezintă desele sale vizite în Olanda, ţara soţului său. Aici vine în contact cu amenajări de interior în care, după spusele ei, se regăsesc multe elemente naturale (lemn), antichităţi şi obiecte vintage, artă, flori. Adică exact ce consideră şi Iulia că sunt foarte importante în decor.

În abordarea proiectelor deseori merge pe stilul minimalist şi mixul de elemente. O mare atenţie este acordată iluminatului şi florilor. Dorinţa este de a realiza amenajări fresh care să ofere o ambianţă de bunăstare.

Pentru cei care doresc să îşi amenajeze pe cont propriu locuinţa, Iulia le recomandă să îşi realizeze de la început un buget de cheltuieli şi un plan de lucrări şi să fie atenţi la punerea lor în aplicaţie.

Proiecte de viitor? În scurt timp  Iulia va lansa magazinul on line de decoraţiuni leuk home bazat în special pe articole şi inspiraţie din Olanda.