Apartament modern şi elegant în ansamblu rezidenţial la mare

Familia de 4 persoane, părinţii cu doi copii care iubeau marea şi petreceau toate concediile pe litoral, au hotărâr să investească într-un apartament în această zonă şi să evite astfel preţurile mari ale camerelor de la hotel sau din pensiuni în plin sezon când acestea ating sume exgerate. Preferinţa lor era pentru zona Mamaia, mai ales că în nordul staţiunii oferta era bogată iar copii erau îndrăgostiţi de plaja mare de aici, cu nisip fin şi cu apă mică pe o porţiune mare la mal.

Familia achiziţionează un apartament de două camere

În această situaţie, au achiziţionat un apartament de două camere într-un bloc nou la Năvodari – Mamaia Sat, în suprafaţă de 42 de metri pătraţi. Ca organizare, apartamentul era format dintr-un dormitor şi un open space care includea holul, bucătăria, livingul şi baia.

Cu terasa de 14 metri pătraţi, doamna casei îşi vedea visul cu ochii dar pentru împlinirea acestuia era necesară şi amenajarea conform dorinţelor proprii, mai cu seamă că, în acest sens avea şi câteva idei personale.

Proiectul de amenajare

Pentru implementarea lor a considerat că este bine să apeleze la specialişti în design şi astfel a ajuns la studioul de design Creativ Interior cu o bogată experienţă în amenajările de interior de apartamente. În plus, echipa de arhitecţi de interior a biroului, Octav Roman şi Natalia Berezovskaia, era cunoscută şi prin faptul că în ideile lor de decorare, nu de puţine ori, erau implicate şi elemente de glamur, adică exact ce dorea şi proprietara în cazul apartamentului de la Năvodari. Iniţial, designerii au propus o amenajare în stil mediteranean dar proprietarii au refuzat această idee.

Astfel, proprietara le-a comunicat ideile şi preferinţele proprii pentru amenajarea apartamentului. Anume doreau un apartament modern, cu accente glam, în tonuri de albastru/turcoaz, culoarea preferată, foarte potrivită în acest décor fiind în completare cu nuanţele mării. În plus este cunoscut faptul că există probabilitatea ca marea să îi agite pe copii iar nuanţele de albastru au capacitatea de a asigura calm şi relaxare. Cum echipa realizase deja în urmă cu puţin timp amenajarea unui apartament cu prefeinţe similare nu mai era de făcut decât să se apuce de treabă.

Decorul de interior, paleta de culori

Amenajarea a pornit de la un fototapet cu model şi în tonuri de albastru care a fost comandat tocmai din Australia. Designerii au folosit suprafeţe întinse de alb şi cu accente de culoare, în special de albastru şi turcoaz: canapeaua şi fototapetul  din living, brâul ceramic din bucătărie, draperiile, tăblia şi cuvertura patului din dormitor.

Ca finisaje au fost folosite din plin plăcile ceramice pe toată pardoseala, foarte potrivite în cazul locuinţelor de la mare deoarece sunt răcoroase, deci plăcute vara, şi practice – uşor de întreţinut.

Pentru contrast cu ceramica mai simplă au fost folosite profile metalice negre la baie şi toate bateriile pe finiaj negru. La paleta de culori s-au mai utilizat nuanţe de bej şi taupe (uşa de la intrare), precum şi câteva accente aurii (pernuţele decorative, picioarele mesei de dining) şi negru (blatul de la bucătărie).

Decoraţiuni şi accesorii

Tot mobilierul precum şi draperiile au fost la comandă, excepţie iind mobilierul standart: noptierele IKEA, masa şi scaunele cumparate de pe ioooi, corpurile de iluminat pe arn store. Ceamica este de la Florim & Refin, brâul ceramic din bucătărie este de la  Natucer, bateriile de baie sunt Gessi-iar electrocasnicele Franke, toate cumpărate prin Zoiss. Pentru finisaje, vopseaua lavabilă este de la ’Benjamin Moore iar profilele decorative de la Fabrica de Profile şi Orac Decor. 

Foto: Alexandru Prodan