Supe care te fac să slăbeşti

Pe măsură ce vremea se răcește, s-ar putea să vă treziți din ce în ce mai mult pofta de alimente reconfortante. Din păcate, multe dintre aceste alimente de iarnă sunt consistente, cum ar fi mâncărurile bogate de paste sau cele cu brânză. Nu numai că sunt bogate în calorii, dar sunt încărcate cu sodiu, grăsimi saturate și carbohidrați rafinați. Nu uitaţi că încă suntem în perioada de post iar aceste supe se încadrează perfect. Vă puteți însă bucura de o mulțime de mese reconfortante, care nu vă vor afecta eforturile de alimentație sănătoasă şi în urma cărora puteţi chiar să slăbiţi.

Reţete cu supe de slăbit

 Morcovii nu sunt doar o sursă excelentă de beta-caroten, vitamina C și alți nutrienți esențiali, dar sunt, de asemenea, o completare excelentă pentru un plan de slăbire. Un studiu din 2020 publicat în revista Nutrients a constatat că, dintr-un grup de 16 legume, morcovii s-au clasat pe locul cinci cel mai bun pentru promovarea pierderii în greutate.

Supa de morcovi cu ghimbir poate fi o soluţie foarte bună.

Cu doar 63 de calorii și aproape trei grame de fibre pe ceașcă, dovleceii sunt deasemenea un plus complet pentru orice plan de masă. Potrivit unui studiu din 2019 publicat în The Journal of Nutrition, consumul a încă patru grame de fibre pe zi împreună cu o dietă cu conținut redus de calorii a fost asociat cu o pierdere în greutate semnificativ mai mare pe o perioadă de șase luni decât simpla reducere a caloriilor.

Supă de orez sălbatic

Dacă sunteți în căutarea unei supe bogate și sățioase, încărcată cu legume și nutrienți pe bază de plante, care să vă țină sătul timp de ore întregi, recomandăm supă de orez sălbatic. Cu legume proaspete precum morcovul, ceapa,ţelina si ciupercile, aceasta supă fibroasă si cremoasă va deveni în curând un element de bază în cartea  de reţete de iarna.

Ingrediente: ceapă, ulei de măsline, caţei de usturoi, ciuperci, orez salbatic, vin alb, morcovi, ţelină, bulion de legume, apă, sare, piper, cayenne, turmeric, smântână sau lapte de cocos, baby spanac, pătrunjel, parmezan.

Supă de linte de legume

Urmând o dietă pe bază vegetale poate îngreuna obținerea abundentă de proteine în mesele tale, dar această supă cu linte este perfectă pentru a-ți alimenta corpul și a te menține sătul pentru a pierde ușor în greutate. Datorită volumului mare de legume, această rețetă este încărcată cu fibre și o varietate de vitamine și minerale pentru a vă menține digestia sănătoasă pe tot parcursul iernii, așa că faceți această supă în vrac pentru a o savura pe tot parcursul săptămânii.

Ingrediente: Ulei de măsline, ceapă albă, ţelină, morcovi, dovlecel, roşii tăiate cubuleţe, linte verde, bulion de legume, lămâie, praf de usturoi, boia de ardei, cimbru, busuioc, sare, piper, pudră de chili.

Lintea se fierbe înainte 20 de minute.

Se recomandă ca supele să fie consumate la cină, nu mai târziu de ora 19. Adăugarea unei linguri de tărâţe va ajuta digestia.

Foto: Shutterstock