Do-It-Yourself: idei de decorare cu crăciunițe

Ritmul alert al vieţii, relaxarea măsurilor de restricţionare, pregătirea sărbătorilor şi cumpărarea cadourilor a făcut ca înaintea Crăciunului să fim foarte agitaţi, câteodată chiar stresaţi şi nervoşi. Tradiţia şi spiritul acestei sărbători sunt exact contrariul. Ar trebui să fim cât mai liniştiţi şi este încă perioadă de post.

Este o perioadă excelentă pentru a realiza decoraţii de Crăciun prin activităţi de bricolaj care te pregătesc perfect pentru atmosfera de Crăciun şi sunt destresante. Angrenarea copiilor în aceste activităţi este şi ea benefică, atât prin faptul că se creează abilităţi şi deprinderi specifice cât şi prin faptul că îşi vor dezvolta creativitate şi vor descoperi frumoasele obiceiuri şi tradiţii vechi. Astăzi există multe materiale, idei şi soluţii la magazine pentru astfel de activităţi şi, deasemenea, puteţi avea voi înşivă idei noi pentru realizarea de decoraţii. Un mare târg la Frankfurt, specializat pe prezentarea de idei şi soluţii de Do-It-Yourself, Creativeworld, oferă deplină inspiraţie în acest sens.

Deasemenea, mulți dintre noi doresc de Crăciun decorațiuni fastuoase, cu mult sclipici și obiecte de decor ostentative. Cu toate acestea, un decor simplu nu este mai puțin festiv. Cu doar câteva piese alese cu grijă, orice cameră poate avea în continuare un aspect de sărbătoare.

Vă prezentăm  idei elegante în care integrează crăciunițe albe și crem, dar nu numai, pentru cei care doresc decorațiuni de Crăciun minimaliste, dar în același timp contemporane.

Coroniţă cu crăciuiţe: simplu și de efect

Recipientele simple din sticlă cu crăciunițe tăiate și ierburi ornamentale transformă instantaneu un decor de masă într-unul festiv, în stilul natural și în tendințe Japandi. Restrângerea accesoriilor la doar câteva elemente accentuează eleganța prin simplitate. O crăciuniță tăiată la fiecare masă oferă o primire caldă oaspeților.

Sfat: După sigilare, puteți înfășura tulpina de crăciuniță cu o panglică de culoare verde sau o puteți pune într-un tub de flori umplut cu apă pentru a evita contaminarea. Lipsa decorațiunilor fastuoase nu înseamnă că nu prețuiți tradițiile sau însemnătatea sărbătorii.

O coroniță de bun gust din crăciunițe albe, căpățâni de mac, ramuri de larice și lunaria (Honesty) este o decoraţie deosebită iar în acelaşi timp este elegantă și naturală. Cu puțină îndemânare și cu materialele potrivite, o puteți face chiar dumneavoastră. Pe lângă materialele florale de mai sus, veți avea nevoie de două rame de coroniță din paie de mărimi diferite, țepușe din lemn, bandă de împachetat coronițe, frunze uscate de jacint de apă, ace de mușchi, sfeșnice și lumânări de pilon, precum și un ghiveci potrivit și un bol sau o farfurie puțin adâncă pe care să le așezați.

Cum se face?

Pasul 1: Așezați coronița de paie mai mică deasupra celei mai mari și fixați ambele coronițe împreună cu spițe de lemn, apoi legați-le cu bandă adezivă.

Pasul 2: Înmuiați frunzele de jacint de apă, înfășurați în jurul coroanei duble și fixați-le cu ace de mușchi.

Pasul 3: Așezați ghiveciul în centrul coroniței și plantați în acesta crăciunița. La final, atașați sfeșnicele și lumânările și decorați marginea exterioară a coroniței cu capetele de mac, ramuri de larice și lunaria.

Baza acestui design este un suport de lumânări modern din metal, transformat într-o alternativă minimalistă la clasica coroniță de sărbătoare, cu crăciunițe crem și tulpini de eucalipt. Crăciunițele tăiate sunt așezate în tuburi de flori umplute cu apă, ascunse în spatele brăduților și suspendate.

Cu cea de-a treia idee, din clasica coroniță festivă nu mai rămân decât cele patru lumânări. Pur și simplu puneți lumânări de ceai în patru borcane de sticlă și decorați-le cu crăciunițe albe tăiate și crenguțe de eucalipt. Inimile mici din lemn cu numerele de la 1 la 4, atașate de eucalipt cu o sfoară simplă, simbolizează cele patru duminici ale lunii decembrie.

Foto: Stars for Europe