Casa lui Jack Lemon de la ocean

Născut într-un lift de spital din Massachusetts în 1925, câștigător de două ori al premiului Oscar și nominalizat pentru încă șase, Jack Lemmon a fost unul dintre cei mai de succes și populari actori de film din ultima jumătate a secolului XX. Lemmon a jucat atât în comedii, cât și în drame în peste 60 de filme, dintre care multe sunt considerate astăzi clasice.

Stil de viaţi de vedetă

În 1971, Jack a cumpărat o casă de plajă pentru familia sa în secțiunea Broad Beach, favorită de celebritățile din Malibu Beach. Familia s-a bucurat de ea zeci de ani, rămânând de aici cu multe amintiri fericite. Locaţia prezintă, de asemenea, oportunitatea unei plimbări spre piața locală, cafenele, restaurante și multe alte obiective.  Acum este de vânzare, la un preț de 13,45 milioane de dolari.

Potrivit fiicei lui Lemmon, Courtney Lemmon, „Casa a fost proiectată și reconstruită, cu atenția minuțioasă a tatălui meu pentru fiecare detaliu, la sfârșitul anilor ’80. El și mama mea au creat un sanctuar privat pentru noi și, de asemenea, un loc pentru a distra prietenii într-un mod cât mai relaxat.” În timpul petrecut de Lemmon pe Broad Beach, prietenii au inclus co-vedete frecvente și oameni de film precum Walter Matthau, Billy Wilder și Frank Sinatra.

Courtney a continuat să spună: „Au fost nenumărate cine afară, jocuri de poker cu Sinatra, petreceri la familia Wilder de alături, serbarea Zilei Recunoștinței în familie, cu Matthau și multe sărbători de 4 iulie”, povestește Courtney. „Tatăl meu chiar a pus verde pe dună pentru a-și exersa loviturile de golf. Amintirile despre copilăria pe Broad Beach sunt de neșters și reprezintă o parte profundă şi prețuită a poveștii familiei mele. Aceasta a fost oaza noastră de reîncărcare și reconectare. Sper că Broad Beach aduce la fel de multă bucurie pentru noii proprietari ca și nouă.”

Multe dintre filmele lui Jack Lemmon sunt la fel de populare astăzi ca atunci când au fost lansate între anii ’50 și ’90. Printre favoritele sale se numără Some Like It Hot (pentru care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar), The Apartment, Days of Wine and Roses, The Odd Couple, Glengarry Glen Ross, Mister Roberts, The China Syndrome şi, bineînţeles, Unora le place jazul. Broad Beach a fost un paradis pentru vedete, printre care Ray Romano, Dustin Hoffman, Pierce Brosnan, Goldie Hawn și Kurt Russell, Mel Gibson și Robert De Niro

Arhitectură, amenajare şi design

Construcția din cărămidă, diferită de majoritatea caselor de pe plajă din Malibu, prezintă aprecierea lui Lennon față de clădirea tradițională, în timp ce demonstrează eleganța deschisă și dezinvoltura faimosului oraș de plajă.

Casa cu trei dormitoare și patru băi are o suprafață de 3.293 de metri pătrați, care include un apartament de oaspeți separat. Curtea are atât o grădină tradițională cu ziduri, plante mediteraneene şi exotice, cu o piscină cu faianță cu apă sărată și fântâni în față, cât și o incintă în stil plajă cu nisip în spate, înainte de a se deschide spre plaja principală și ocean.

Conceput pentru a surprinde priveliștile oceanului, interiorul  prezintă deschideri vitrate largi, are mai multe șeminee, lemn sculptat și este luminos și vesel, cu inspiraţie şi vibrații legate de plajă.  În amenajare au fost folosite cu precădere materiale naturale, piatra şi, în special, lemnul care predomină la interior, inclusiv sub forma grinzilor de pe tavan.

A fost aleasă o nuanţă de culoare deschis, în concordanţă cu peisajul marin. Interesante sunt numeroasele locuri intime de “retragere”,  între care unul dintre ele foloseşte în decor cărămida aparentă. O notă specială se remarcă în cazul piscinei tip iaz cu un aer foarte natural. Deasemenea, o punte pe acoperiș este cocoțată deasupra capului, oferind vederi panoramice spre mare și pe coastă.

Sursa: www.compass.com

Credit foto: Daniel Dilanian