Tango la mansardă

Familia de pianişti de renume Vlad şi Fausta Dimulescu au un hobby mult îndrăgit: tangoul. De aceea, s-au hotărât să îl practice mai des şi să îl îmbunătăţească prin învăţarea şi folosirea mai multor paşi şi figuri.

În acest scop au decis să îl practice mai mult precum să ia şi lecţii de la profesori specializaţi pe acest dans. Iar cum învăţarea se face cel mai bine acasă s-au  gândit să îşi amenajeze aici un spaţiu dedicat dansului.

Ei locuiesc în apartamentul de la etajul unei vile din centrul Bucureştiului. Însă toate încăperile erau deja amenajate cu funcţionalitate distinctă iar mobilerul masiv în stil clasic şi pianul cu coadă ocupau destul loc, astfel încât nu se întrevedea posibilitatea eliberării unui spaţiu suficient practicării dansului.

Deasupra apartamentului se găsea podul, caracteristic caselor vechi, deci un spaţiu interesant şi suficient pentru o sală de dans. Astfel, cei doi au făcut planul amenajării podului într-o mansardă, ca sală de dans.

Amenajarea mansardei

Suprafaţa era destul de mare iar spaţiul ofertant datorită structurilor din lemn şi pereţilor de cărămidă. Astfel, după curăţarea şi tratarea suprafeţelor, grinzilor şi căpriorilor din lemn ale tavanului precum şi a cărămizilor, acestea au fost lăsate descoperite, obţinându-se astfel un décor special, datorat şi formei înclinate a tavanului.

Pereţii interiori au fost executaţi din rigips iar deasupra pardoselii, care prezenta datorită vechimii unele denivelări au fost montate plăci de OSB. Deasupra acestora s-a folosit un parchet de lemn stratificat.

Pentru ambientarea spaţiului, pe pereţi s-a apelat la postere prezentând dansatori de tango în diferite ipostaze precum şi covoare orientale ce încălzesc atmosfera. Iluminatul este realizat cu lampadare iar lumina caldă focalizată pe suprafeţele de cărămidă şi lemn imprimă o spectaculozitate specială.

Un mic colţ de retragere cu o măsuţă şi două scaune completează amenajarea. Încălzirea şi ventilarea se realizează cu aparate de aer condiţionat.

Mai mulţi prieteni, captivaţi de ambianţa oferită de sala de dans, şi-au manifestat interesul de a participa şi ei la sesiunile de tango din mansarda familiei Dimulescu.