Poluarea aerului este o preocupare din ce în ce mai importantă la nivel global ce determină motive de îngrijorare atât pentru locuitori, cât și pentru autorități. Un studiu al Agenției Europene de Mediu arată că, doar în anul 2019, un număr de 307.000 de persoane au murit prematur din cauza poluării aerului cu particule fine în UE.
Nivelurile de poluare a aerului, în special în mediul urban, tind să atingă cote din ce în ce mai alarmante, factorii poluanți din aerul pe care îl respirăm zilnic devenind un risc pentru sănătatea noastră.
Cum influențează poluarea aerului la exterior calitatea aerului din propria casă
Un aspect important pe care îl pierdem din vedere de cele mai multe ori atunci când vine vorba de poluare, este și calitatea aerului pe care îl respirăm în confortul propriei case, loc în care de altfel ne simțim în siguranță mai mult decât oriunde.
Poluarea aerului la interior poate fi cel puțin la fel de nocivă pentru organismul nostru și poate avea efecte negative asupra sănătății sistemului nostru respirator. Studiile arată că aerul pe care îl respirăm la interior poate avea o calitate de cinci ori mai slabă față de cea a aerului din exterior.
Printre factorii poluanți care se pot afla în aerul respirabil asupra cărora specialiștii atrag atenția se numără polenul și alergenii proveniți de la plante și flori, emisii industriale (inclusiv vaporii de la vopsele), virusuri, bacterii și mucegai, formaldehidă, dioxid de azot de la aragaz sau gaze de eșapament.
Chiar dacă nu ne dăm seama, de cele mai multe ori, prin aerisirea zilnică a încăperilor în care petrecem cel mai mult timp, factorii poluanți din atmosferă pătrund în locuință, fiind așadar prezenți în aerul pe care îl respirăm.
Un raport european care măsoară calitatea aerului la nivelul capitatelor europene în perioada 2019-2021, realizat de compania Airly și publicat la sfârșitul anului trecut, plasează municipiul București pe locul trei în topul orașelor cu cele mai mari concentrații de PM10 (particule microscopice cu diametru mai mic de 10 μm).
Ce măsuri utile putem lua pentru un aer mai curat la interior
Pentru a ne asigura un confort mai ridicat și pentru a ne proteja sănătatea chiar și atunci când lucrăm de acasă sau petrecem timp cu familia, soluția optimă este utilizarea unui purificator de aer performant.
Pentru a fi eficient și a oferi o cât mai bună calitate a aerului pe care-l respirăm, un purificator de aer trebuie să aibă capacitatea de a filtra cât mai multe tipuri de particule, să dispună de un volum cât mai mare de aer purificat, să aibă certificare HEPA, dar și caracteristici de natură tehnologică, precum senzori de măsurare a calității aerului sau funcții smart (conectare la Wi-Fi și aplicații pentru telefonul mobil) ce permit controlarea purificatorului de oriunde.
Unul dintre acestea este purificatorul Dyson Pure Hot + Cool Link, ce are capacitatea de a purifica și încălzi în același timp o întreagă cameră, prin utilizarea tehnologiei Air Multiplier. Purificatorul detectează automat poluarea, captează 99,95% dintre poluanții ultra-fini și proiectează uniform și puternic un flux de aer purificat și încălzit de până la 290 de litri în încăperea în care este amplasat. Dyson Pure Hot + Cool Link are un sistem de filtrare complet etanșat 360° ce combină un filtru de cărbune activ și un filtru HEPA cu fibră de sticlă. Împreună, cele două rețin gazele și poluanții și previn eliberarea aerului murdar înapoi în cameră.
De asemenea, purificatorul de aer Dyson Pure Hot + Cool Link poate fi utilizat și prin instalarea aplicației Dyson Link pe orice telefon mobil, ajutându-te să monitorizezi calitatea aerului de la distanță. Grație aplicației dedicate, utilizatorul poate seta unghiul de oscilație, temperatura și fluxul de aer ale purificatorului din orice loc s-ar afla și poate verifica rapoartele de temperatură și umiditate, precum și durata de viață a unui filtru.
Utilizarea unui purificator de aer performant în casă poate fi soluția ideală pentru reducerea riscului de expunere la factorii poluanți ce pot fi prezenți la interior. Sănătatea noastră și a celorlalți membri ai familiei este îmbunătățită prin respirarea unui aer mai curat acasă, rezultat al utilizării regulate a unui purificator de aer dotat cu tehnologie superioară.
You may also like
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
Cum alegi salteaua pentru un somn odihnitor?
-
Dyson și Pierpaolo Lai: Creatori de stil la Săptămâna Modei din Milano
-
1 din 10 tineri vor suferi de pierderi de auz grave până în 2050
-
Dyson lansează Chitosan™, prima sa linie de produse cosmetice pentru păr care ajută utilizatorii să obțină rezultate de lungă durată