Apartament Plaza smart home

Apartamentul se află în București, are 145 mp și 5 camere și este destinat unei familii cu 3 fetițe.

Apartamentul a fost preluat în stadiul de “roșu”, iar instalațiile electrice și sanitare au fost proiectate de la zero conform proiectului de design interior. Acesta a fost realizat de arhitect de interior Iulia Iuga-Dohmen  – Inspired Design, care a implementat în apartament conceptele şi ideile proprii în care designul reprezintă sufletul spaţiilor în care trăim, calitate, durabilitate, eleganţă și confort.

Fiind pasionată şi de conceptul Smart Home, Iulia a integrat cu succes aceste soluţii în amenajarea  apartamentului, adăugând astfel extra confort familiei dar și sustenabilitate pentru mediului înconjurător.

Astfel, a asigurat dotarea cu termostat în fiecare camera, camere video, sistem audio integrat, draperii electrice, electrocasnice smart și lumini led inteligente în baie. Atmosfera de ansamblu a interiorului este astfel caldă, primitoare și elegantă exact așa cum și-a dorit clientul. În afară de băi şi bucătărie, încălzirea este în pardoseală.

Design Interior

Iulia a mers pe tonuri deschise, pastelate de roz pudrat, bej, violet prună, piersică și gri deschis. Suprafețele alternează între cele lucioase (dorite de client), reflectante și cele textile mate, pentru a crea un efect vizual și fonic echilibrat.

Interioarele camerelor beneficiază de multă lumină naturală, dar și artificială, astfel că, pe timpul serii, luminile se pot ajusta în funcţie de atmosfera dorită: lumini calde, indirecte pentru o seară relaxantă sau lumini mai reci pentru o atmosferă mai energică. În prezent familia se bucură de noua sa locuință și este foarte mulțumită de rezultatul amenajării.

Living

În camera de zi Iulia a folosit culori pastelate de violet, roze, bej, cu accente de turcoaz si auriu, asigurând deasemenea multă lumină. Vopseaua este decorativă cu efect uşor lucios. Spaţiul a fost gândit integral pentru nevoile clientului. Mobilierul este făcut pe comandă, cu design unicat. Atmosfera primitoare şi elegantă este sporită de şemineul care adaugă un aer de poveste.

Bucătăria

Organizarea apartamentului nu a propus un open space deoarece în familie se găteşte mult iar mesele se iau împreună cu toţi membrii.

În bucătărie prevalează culorile deschise de gri realizate cu vopsea decorativă. Masa este cu blat de sticlă pentru transparenţă, suprafeţele lucioase adăugând eleganţă. Lămpile sunt deosebite, cu cristale iar electrocasnicele sunt de ultimă generaţie, inteligente., Scaunele tapiţate au culoarea somonului şi creează astfel echilibru vizual şi fonic.

Dormitorul matrimonial

Tapiţeria mobilierului are o nuanţă de roz pudrat, un accent special fiind dat de lampa în tonuri aurii.

Eleganţa este sporită datorită oglinzii, la care se adaugă dressingul de dimensiuni generoase, cu oglindă fumurie care îndeplineşte şi rolul de a mări spaţiul

Baia matrimonială

Cada este în centrul atenţiei, are lumini led şi capacitatea de a-şi schimba culoarea. Spa-ul asigură relaxarea binevenită după o zi obositoare. La acestea se adaugă decorul cu mozaic de culoare albastră, din sticlă în degrade, care aduce linişte şi serenitate

Gadgeturi inteligente au fost introduse şi în cazul băii. Cu ajutorul telefonului se poate porni cada, luminile căzii şi ale treptelor şi, deasemenea, se poate pune si muzică în acelaşi timp.

Camerele fetelor

Camerele fetelor sunt de dimensiuni mici, dar funcţionale. Au atât birouri pentru studio cât şi măsuţe pentru machiaj. Paturile sunt suprapuse cu spaţii de joacă şi relaxare

Fetele, romantice, au preferat rozul ca şi culoare principal în camerele lor, astfel că designerul a ales tonuri diferite de roze, bej, gri, piersică. Amenajarea este jucăuşă, fiecare după personalitate proprie. De exemplu, întâlnim lămpi sub formă de norişori, baloane, globuri dar şi zone de poveste cu casuţe.

În amenajare a fost folosit tapetul cu tematică romantică precum fluturi şi flori iar într-una dintre camera vopsea în forme geometrice.

Este de menţionat că fetele s-au implicat în designul camerelor lor, au spus ce îşi doresc, au oferit feedback.

Baia fetelor

Aceasta este micuţă dar funcţională, cu duş integrat în design la dorinţa clientului. Şi aici găsim elemente inteligente.

Vasul de toaletă este smart, bideu incorporabil iar capacul se încălzeşte. Ca şi design, s-a folosit mozaicul, a cărui culoare principală este, bineînţeles, tot roze.

Foto: Sabin Prodan