Inspiraţie internaţională: amenajarea unui penthouse în Viena

O interacțiune deosebită de materiale luxoase și forme simple este firul comun care străbate interiorul acestui penthouse.

Designul este inspirat de locația și caracteristicile suprafeței de locuit de aproximativ 165 metri pătraţi și terasa ultra large de 380 metri pătraţi  la care se adaugă o saună în aer liber, jacuzzi și piscină infinită. Amenajarea, designul de interior  şi designul de mobilier pentru proiectul finalizat în anul 2020 au fost realizate de Vienna & Linz Destilat Studio Design.

Situat la etajele 9 și 10 ale unei clădiri noi, apartamentul și terasa sa cu trei laturi pare că navighează ca un iaht deasupra acoperișurilor Vienei. Multe dintre accesoriile din lemn realizate la comandă sunt percepute ca plutind – de la dressing și dormitor cu baie privată, până la budoirul cu o masă de toaletă luxoasă. Mult spațiu de depozitare și multe uși ascunse au fost construite invizibil în perete folosind ca material lemnul de nuc laminat.

Elementele din lemn în culori de pământ formează un contrast clar cu podelele cu aspect de marmură. Acestea sunt realizate din gresie porțelanată strălucitoare și de format mare. În sălile de reprezentare au aspect de marmură, în timp ce în dormitoare au aspect de velur.

Materialele şi finisajele transmit semne subtile ale anilor ’70, de exemplu, oglinzi mari luminate din spate.

Bucătăria spațioasă este şi locul de luat masa. Prezintă deasemenea, un aspect de navă. În spatele fronturilor albe lucioase, interiorul său din nuc închis a fost proiectat până la cel mai mic detaliu.

Elementul central al livingului este şemineul cu bioetanol. Puțin înălțat, așezat într-o bază de marmură ușoară, este susținut de un perete din gresie porțelanată de format mare, închis la culoare, cu aspect de marmură, care, pe lângă flăcări, reflectă și estetica materială a modernismului clasic.

Baza este, de asemenea, prima treaptă a scării metalice către etajul superior, a cărei balustradă din filigran preia un rol de sprijin și face ca structura să pară lipsită de greutate.

Încă o dată, acest proiect a fost despre distilarea unui tot coerent din multele idei ale clienților, concentrându-și viziunea și ghidându-i în procesul lor de luare a deciziilor.

Realizat cu sprijinul V2Com

Foto: Monika Nguyen