AHK SOMMERFEST 2022, o seară mirifică

Unora le place tradiţia. Germanii sărbătoresc an de an Sărbătoarea Verii printr-o petrecere în aer liber, iar această tradiţie a fost preluată în ţara noastă de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană care, an de an (desigur cu excepţia perioadei de pandemie) organizează o astfel de petrecere.

Pentru cine nu ştie, AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

Today, Tomorrow, Toghether

Ieri s-a desfăşurat într-o atmosferă sărbătorească acest eveniment la care au participat câteva sute de persoane, oameni de afaceri germani şi români, personal din ambasade, oameni de cultură, jurnalişti. Locaţia aleasă a fost grădina ansamblului hotelier Crown Plaza Bucharest, cu un gazon bine întreţinut dar şi o frumoasă vegetaţie .

Excelent ales, sloganul manifestării a fost “Today, Tomorrow, Toghether”. Atmosfera perfectă, susţinută de decorul sărbătoresc, bucatele şi băuturile alese (dar şi bere şi mici), ritmurile subtile de bossa nova, evenimentul a fost un bun prilej pentru discuţii pe teme de business, dar nu numai.

Lifestyle: desigur, doamnele şi domnişoarele nu au pierdut ocazia să-şi etaleze toaletele de vară la modă iar câţiva bărbaţi, spre amuzamentul invitaţiilor, au adoptat costumul tradiţional tirolez.

În conjunctura actuală, viitorul a fost deasemenea dezbătut pe larg. Discursurile ţinute de Andreas Lier, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, Dr Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la Bucureşti şi Florin Spătaru, ministrul economiei ne-au adus un plus de speranţă. Într-adevăr, numai uniţi, împreună, putem asigura un viitor prosper şi sigur.

Evenimentul a arătat şi cum se organizează o petrecere perfectă în grădină. A fost o seară mirifică iar invitaţii s-au bucurat de ea până la orele târzii ale nopţii.

Foto: Ion Diamandi