Salone de Mobile şi-a închis porţile, încep să apară primele ecouri

Un oraș global și cosmopolit, Milano este recunoscut astăzi în principal ca un centru de modă și economic, căutat de vizitatorii din întreaga lume. Este al doilea cel mai populat oraș din Italia și găzduiește unele dintre evenimentele majore legate de modă și design din lume. Se poate spune, fără a greşi, că este capitala modei şi a designului, aici desfăşurându-se cele mai importante manifestări din aceste domenii, recunoscute la nivel mondial.

Milano găzduiește, de asemenea, instituții de învățământ prestigioase, dintre care multe sunt renumite, de  patrimoniu precum și specialități clasice..

Săptămâna aceasta s-a încheiat Salonul de Mobilă, cel mai prestigios eveniment în domeniul designului, în curs de desfăşurare este Design Week iar numai peste câteva zile va debuta Mostra Convegno, unul dintre cele mai importante târguri din domeniul instalaţiilor pentru construcţii.

După cum am mai anunţat, ediţia din acest a a târgului de mobilă, care a fost şi una  jubiliară, s-a desfăşurat sub semnul sustenabilităţii.

Philippe Starck proiectează scaunele care vor fi expuse la Salone de Mobile

Renumiţii designeri precum şi firmele de prestigiu, de la Artemide la Edra, de la Fioravanti la Anastassiades, De Castelli,  Standato, Magis sau Ronan şi  Erwan Bourulenc, Francesco Binfare , Philippe Starck, sunt numai câteva nume imense care nu au ratat prilejul de a reveni la acest eveniment după pauza datorată pandemiei de COVID.

Standul Boca del Lobo

Nu au lipsit standurile care au prezentat soluţii de arhitectură şi decoraţii de exterior în stil clasic sau interioare opulente şi extravagante, cum este cazul standului Boca del Lobo.

Se ştie că, aşa cum declară şi Silvana Annichiarico – cercetător, critic, lector și fost director al Muzeului de Design Triennale, după câtva ore de observare şi explorare petrecute la târg, se pleacă cu o senzaţie de saturaţie.

Din informaţiile noastre, mai muţi designeri din România au ajuns la târg şi sperăm ca în curând să aflăm şi veşti de la ei, cum percep noile tendinţe ale pieţei. Deocamdată punctăm câteva noutăţi cu care s-au prezentat designerii şi companiile pentru care au proiectat produse noi.

Canapeaua Riace, Ronan şi Erwan Bourulenc, pentru Magis. O structură din bronz, o sofa cu şezutul suspedat care denotă grandoare şi dinamism..

Standaito,   Francesco Binfare pentru Edra, fotolii confortabile dotate cu perne inteligente.

Blomorphic, De Castelli, viitorul metalului în design, forme organice.

1 thought on “Salone de Mobile şi-a închis porţile, încep să apară primele ecouri

Comments are closed.