O casă decorată în stil occidental la Timişoara

Mobilierul a fost achiziţionat în întregime din străinătate. Dar nu acesta este motivul principal ca locuinţa să fie etichetată drept occidentală. Este fără îndoială meritul designerului Corina Săftescu care a imprimat acest stil casei.

Dacă este să o caracterizăm în afara stilului său, se poate spune că este o  casă elegantă, cu o ambianţă caldă, primitoare, luxoasă. Încă de la intrare parchetul de chevron face declaraţia de lux. Dacă în continuare ne referim la stil, acesta poate fi încadrat în categoria contemporan cu accente glam. Uşile cu tăblii şi profilurile decorative adaugă un aer nobil în combinaţie cu albul imaculat al pereţilor.

Contrastele sunt realizate de suprafaţa pardoselii, tâmplărie, accente metalice argintii şi aurii precum şi unele piese de mobilier închise la culoare.

Casa este generoasă, suprafaţa locuibilă este de 500 mp pe două nivele. Parterul este destinat în principal pentru primiri şi oaspeţi, aici aflându-se o baie şi dormitorul matrimonial. Livingul măsoară nu mai puţin de 100 de metri pătraţi.

Desigur, bucătăria se găseşte tot la parter ca în cazul oricărei vile cu etaj. Realizată de Kuxa Timişoara este, la rândul său, deosebit de generoasă: 30 de metri pătraţi.

Din bucătărie se deschide acces direct spre terasa de 50 de metri pătraţi, unde se poate lua masa în perioada caldă.

Biblioteca în stânga iar în dreapta şemineul cu gaz subliniază înălţimea camerei de 6 m.

Alături de dormitorul matrimonial de 35 de metri pătraţi şi baia matrimonială, la parter sunt plasate două dresinguri.

O elegantă scară cu balustradă din metal conduce spre etaj. Acesta este configurat cu două dormitoare şi un dressing de 25 metri pătraţi precum şi baia.

Designul de interior este definit prin paleta de culori folosită în combinţie cu materialele textile folosite cu precădere. Accentele sunt cu nuanţe de verde turcoaz, culoarea preferată atât a doamnei casei cât şi a designerului. Catifeaua în combinaţie cu pielea realizează un  contrast de texturi. Combinaţia de culori verde turcoaz şi auriu imprimă o notă de mare eleganţă. Finisajele sunt de calitate înaltă, o atenţie specială acordându-se fiecărui detaliu.

O remarcă specială pentru băi, amenajate impecabil în stil modern, oaze de relaxare, cu căzi ovale, candelabre şi finisaje cu mozaic.