Pe un teren generos de 4000 de metri pătraţi situat într-o zonă muntoasă cu mari diferenţe de nivel o familie şi-a construit o casă de vacanţă. În ceea ce priveşte stilul arhitectural adoptat, acesta este asemănător cu al unei case tradiţionale, adusă la standarde contemporane
Arhitectură şi organizare
Terenul fiind întins, au decis pentru construcţie o organizare doar pe parter. Deoarece este zonă muntoasă, unde se ştie că precipitaţiile sunt mai abundente, acoperişul are o înclinaţie asigurând scurgerea apei, dar nu foarte pronunţaă. Podul rezultat de înălţimea foarte mica este desitnat exclusiv depozitării. Un soclu din piatră apără structura casei de curgerile abundente de apă. Faţada prezintă decoraţii grafice cu motive populare stilizate precum şi un desen geometric realizat cu bare din lemn expuse pe exterior.. Ferestrele sunt prevăzute cu obloane din lemn, asemănătoare cu cele ale caselor tradiţionale.
Familia fiind numeroasă şi cu mulţi pieteni pe care intenţionau să îi invite la această locaţie, proiectul a prevăzut o suprafaţă mare locuibilă, şi anume 360 de metri pătraţi. Ca organizare, casa are 4 dormitoare cu 3 băi, dining, bucătărie şi living.
Familia se reuneşte, eventual împreună cu invitaţii în living, şi de aceea acesta are o suprafaţă de nu mai puţin de 70 de metri pătraţi. Un şemineu rustic din cărămidă funţionând cu lemne adaugă un aer cald încăperii.
Caracteristic arhitecturii de interior este structura din lemn specfică mansardelor, conferind interiorului o continuitate a stilului rustic Lemnul este lăsat la vedere, ceea ce conferă structură spaţiului.
Design interior
Pentru amenajarea acestui spaţiu, familia a apelat la serviciile binecunoscutului designer de interior Corina Săftescu, cu o mare experienţă în proiectele de amenajare a caselor.
Luând în considerare arhitectura casei , designerul a propus pentru amenajare un stil rustic country, cu accente clasice. Astfel a accentuat grinzile din lemn, a folosit culori calde de pământ şi a apelat din plin la materiale textile – perdele, draperii, covoare, perne şi pernuţe decorative, imprimând un aer cozy întregii amenajări.
Amenajarea aduce cu un loft, în special prin aerul degajat pe care îl impune. Deasemenea o prezenţă numeroasă dar discretă în ambianţă sunt decoraţiunile şi lucrările de artă.
Tot în acest scop au fost incluse în amenajare câteva piese antice achiziţionate de la Victor Antiques din Timişoara. Între acestea menţionăm fotoliile confortabile şi servanta cu finisaj patinat. Alte piese de mobilier, cu tentă de stil clasic sau mai modern (cum este canapeaua) provin de la Mobexpert şiI Magnitude.
Mobilierul bucătăriei este alb iar pereţii sunt îmbrăcaţi cu faianţă cu motive jucăuşe aducând tot spre stilul country. Pentru pardoseală s-a mers pe soluţia gresiei dar de tip lemn, stilul country fiind astfel întregit la nivelul întregului spaţiu. O atenţie specială a fost acordată iluminatului, lămpile în concordanţă cu amenajarea fiind alese de la Primalighting Arad.
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior
1 thought on “Amenajare tip loft la parterul unei case de vacanţă în zonă montană”
Comments are closed.
Very nice blog post. I absolutely love this website. Keep writing!