Weekend-uri tocmai bune de ieşit din casă

Se spune că toamna este cel mai bun sezon pentru turism. Nu mai este aşa cald, preţurile sunt mai mici, mai puţină lume pentru că a început şcoala. Desigur, timpul trebuie să fie bun. Nu totdeauna este însă aşa, septembrie poate să debuteze cu ploi de durată. Anul acesta avem un septembrie excelent care ne mai atenuează supărările. Şi se pare că şi în continuare weekendurile vor fi frumoase.

Este cald şi mult soare şi, ce este important, nu mai este aşa puternic ca în timpul verii. Astfel cei care au ieşit în weekend au avut multe momente de bucurie. Iar posibilităţile au fost multiple.

Cei care au ales marea, chiar şi numai pentru o zi sau două au avut parte de soare, ceva vânt şi, cel mai important, apa mării caldă, chiar dacă aceasta a fost cam agitată.

A fost ceva lume la mare chiar dacă nu se anunţa o vreme chiar bună. La Eforie , la “Dune”, puteai avea o relaxare totală şi nu de puţine ori era la dispoziţie romantism şi nostalgie.

La munte, deşi pe alocuri a plouat, excursiile şi drumeţiile la cabane s-au dovedit adevărate surse de încărcate a bateriilor. Dar şi cei care au rămas în oraş au avut numeroase oportunităţi. Parcurile au fost efectiv luate cu asalt.

Cei care au avut inspiraţia să meargă la piscină au avut multe momente la dispoziţie să înoate singuri în piscină, bucurându-se şi de o ambianţă calmă şi extrem de relaxantă.

Alţii au ales o plimbare foarte plăcută pe jos, cu bicicleta sau trotineta pe Calea Victoriei sau Bulevardul Kiseleff, libere de circulaţia maşinilor. Tot aici se puteau opri la o terasă la o cafea sau o bere.

Foto: Ion Diamandi