Casă cu piscină, o oază de linişte la Timişoara

Casa cu etaj din apropierea Timişoarei este plasată pe un lot generos ce a permis atât o construcţie spaţioasă având o suprafaţă locuibilă de 500 metri pătraţi cât şi o curte de dimensiuni apreciabile.

Proiectul de arhitectură

Proiectul a imaginat o axă care duce de la poarta de intrare până în curte la piscină şi apoi la terasă şi living. Grădina este înobilată de piscina situată în centrul său şi care este înconjurată de gazon. Foarte frumoase, relaxante şi clare sunt formele arhitecturale precum şi combinaţia de culori ale suprafeţelor: alb crem (faţada şi terasa casei), verde deschis (gazonul), albastru mediteranean (apa din piscină), negru (acoperişul).

Curtea este delimitată de vecini prin arbuşti plasaţi în apropierea gardului. Piscina, la care se ajunge coborând câteva trepte de la terasă, este demarcată geometric de borduri de gresie alb crem iar în jurul ei se găseşte un mobilier comod de şedere precum şi şezlonguri. La rigola terasei de dimensiuni mari folosită şi ca loc de şedere remarcăm o zonă verde cu arbuşti spectaculoşi.

Ca în cazul tuturor caselor moderne, livingul se continuă prin deschiderea larg vitrată cu terasa şi grădina. Putem vorbi de un open space compus din living, dining (cel din interior şI cel de pe terasă), bucătărie şi livingul din grădină. Tot la parter se găseşte şi un birou, în timp ce la etaj sunt trei dormitoare şi băile.

Proiectul de arhitectură a fost realizat de arh. Simina Zbucea de la biroul de arhitectură Arhitectim iar construcţia casei şi finisajele de către compania Rigid Construct.

Design interior

Deoarece proprietarii doreau o locuinţă luxoasă dar şi comodă care să continue ambianţa exteriorului şi eleganţa tavanului încasetat, pentru decorul de interior au apelat la binecunoscutul designer Corina Săftescu de la Cass Design.

Astfel se poate spune că rezultatul final pentru întreaga proprietate este o oază de linişte. Designerul a realizat acest deziderat în special prin alegerea unui mobilier de culoare deschisă dar, în acelaşi timp, a adăugat interiorului îndrăzneală şi personalitate.

Decorurile pereţilor ritmează şi subliniază spaţiile, detaliile aurii ale mobilierului şi corpurilor de iluminat aduc accentele de glam în timp ce lemnul de stejar induce căldura necesară unui interior stilat. Paleta de culori folosită cuprinde alb, negru, crem şi, aşa cum am arătat, accente de aur.

Tot ca accent este folosit în unele cazuri albastrul, în timp ce în cazul camerei de joacă pentru copii apar culori calme, pastelate, de de bleu, bej şi gri. Un contrast interesant este realizat de designer prin folosirea cu predilecţie a artei contemporane abstracte alături de un panou din lemn sculptat.  Deasemenea, designerul apelează la oglinyi pentru mărirea spaţiului iar în acest cadru, mai degrabă clasic, foloseşte elegante candelabre dar într-o interpretare modernă.

Bucătăria este generoasă, cu o insulă de dimensiuni pentru a susţine patru persoane. Şi pentru această funcţiune s-a mers pe ideea mobilierului de culoare albă.

Dacă în întreaga locuinţă se remarcă eleganţa, comoditatea şi echilibrul, stickerele cu baloane din camerele copiilor dau o notă jucăuşă ambientului.

Mobilierul de bucătărie, living şi dining a fost realizat de Magnitude Satu Mare.