Casă cu piscină în stil mediteranean cu design semnat de Corina Săftescu

Casa de la Timişoara este plasată pe un teren generos de 1500 de metri pătraţi, ceea ce a permis amenajări exterioare gândite şi ca loc de relaxare şi distracţie în stil mediteranean..

Amenajările exterioare

Între amenajările exterioare se numără piscina de 40 de metri pătraţi. Deasemenea o terasă precum şi grădina care nu poate lipsi în cazul unei case în stil mediteranean. Un bar complet amenajat completează lista amenajărilor la exterior.

Piscina prezintă o formă organică iar în concordanţă cu aceasta, în imediata apropiere, se dezvoltă zona de pavaj sinuoasă.

Plantele sunt dispuse pe perimetru, fiind alese cele cu înfloriri sucesive. Astfel pe întreg sezonul cald grădina ofere imagini colorate şi proaspete. Arbori, plasaţi din loc în loc, oferă umbra binevenită pe perioadele calde care în această zonă pot fi prezente cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius, cum au fost de exemplu chiar în această vară.

Grădina prezintă deasemenea dotări (şezlonguri, cort, pavilion, umbrele de soare), astfel încât aici să se poată petrece timpul foarte plăcut pe porţiunea cu gazon. Terasa foarte spaţioasă este concepută astfel încât aici să se poată servi masa când timpul o permite, împreună cu eventuali oaspeţi.

Arhitectură şi organizare casă

Pentru construcţie a fost folosită cărămida cu aspect învechit, aceasta regăsindu-se  şi în cazul gardului împrejmuitor. Acoperişul este din ţiglă ceramică antichizată, ceea ce întăreşte stilul mediteranean al casei.

La parter se găseşte un open space de dimensiuni  spectaculoase: 250 metri pătraţi. Acesta integrează livingul, bucătăria, diningul, o cameră de oaspeţi şi un birou respectabil. Din acest decor nu putea lipsi şemineul de dimensiuni mari.

La etaj,  cu o suprafaţă mai mică – 90 de metri pătraţi, se găsesc trei dormitoare şi două băi.

Design interior

Amenajarea interioară a fost realizată de cunoscutul designer Corin Săftescu – Cass Design. Aceasta reuşeşte să imprime cu mult rafinament stilul mediteranean în combinaţie cu elemente de decor moderne.

Finisajele sunt impecabile. Se distinge în decor scara clasică din lemn care conduce spre etaj.

living1

Tâmplăria este din lemn. Decorul prezintă accente de culoare albastră specifică stilului mediteranean şi, în acelaşi timp nelipsite din amenajările semnate de designer.

Grinzile din lemn de culoare închisă de la parter contrastează frumos cu pereţii albi. Sofale şi fotolii confortabile tapiţate însoţite de pernuţe decorative imprimă un aer cozy. În acelaşi timp materialele textile, alese foarte inspirat, oferă o notă estivală.

Între obiectele de decor şi accesoriile folosite se disting vasele decorative de culoare albastră. Deasemenea oglinzile rotunde, mobilierul de depozitare din împletituri, tablourile de artă contemporană de dimensiuni mici precum şi plantele de interior. O parte din mobilierul de lemn masiv este de la Mobexpert. O altă parte este realizată pe comandă de către firma Magnitude din Satu Mare. Corpurile de iluminat provin de la Iluminatprimalighting din Arad.