De mâine, expoziţia “Mitologii subiective” a Paulei Craioveanu, la Palatele Brâncoveneşti

Paula Craioveanu vă invită la o nouă expoziţie de pictură, intitulată “Mitologii subiective”. Vernisajul expoziţiei, care cuprinde  23 de lucrări –  pictură şi grafică, va avea loc mâine, sâmbătă, 7 octombrie, la ora 14.

Lucrările, care fac parte din proiectul “Neomitologie”, început cu câţiva ani în urmă şi elaborat pe parcurs,  sunt expuse la Galeria Ghețăria a Centrului de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”.

Vremea este frumoasă şi, în special în weekend, splendidul parc şi aşezămintele Palatului Brâncovenesc, o emblemă unică a arhitecturii româneşti, sunt mult vizitate de iubitorii de frumos şi relaxare. În această perioadă o oportunitate excelentă este şi vizitarea expoziţiei Paulei Craioveanu.

Arhitectă, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București și Doctor în Arte Vizuale a Universității de Arte București, Paula Craioveanu abordează cu precădere două teme în lucrările sale: mitologia şi nudul.

“Asemenea eroilor din mitologie, personajele din pictura mea, ne amintesc de capacitatea de a rămâne frumoși și buni, în ciuda trecerii timpului și de importanța sacralității în întreaga existență. Experiențele umane conferă  acestor subiecte  un plus de magie și mister”, spune Paula Craioveanu. Trebuie să recunoaştem că vibrantele picturi cu personaje mitologice ale artistei sunt într-o armonie pefectă cu vechile săli ale Palatului Brâncovenesc, boltite cu cărămidă, întreaga ambianţă căpătând un plus de greutate şi interes.

Multe lucrări sunt noi şi nu de puţine ori eroii mitologici sunt plasaţi într-un décor plin de magie. “Personajele din pictura mea ne amintesc de capacitatea de a rămâne frumoși și buni, în ciuda trecerii timpului și de importanța sacralității în întreaga existență. Experiențele umane conferă  acestor subiecte un plus de magie și mister”, continuă artista prezentarea lucrărilor sale şi a conceptului artistic.

“Ce mă interesează este mixul dintre vechi şi nou, implicarea trecutului în prezent, o estetică modernă inspirată de antichitate, interpretarea contemporană a miturilor eterne”, ne dezvăluie Paula Craioveanu.

Maniera, stilul, în care interpretează Paula Craioveanu tema aleasă, cea a mitologiei, este cea postmodernistă: “Postmodernismul aduce în actualitate referințe istorice, aduce zeii în viaţa de zi cu zi, printr-o reinterpretare a personajelor mitologice, transformându-i  în personaje tangibile, umane, accesibile.”

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 31 octombrie 2023 și poate fi vizitată de marți până vineri, între orele 10:00-18:00, iar sâmbăta și duminica, în intervalul orar 10:00-19:00.