O familie de tineri, îndrăgostiţi de natură, cu un copil adolescent, şi-au edificat o casă cu etaj. Un accent special a fost pus pe grădină şi, întrucât doresc să petreacă mult timp în aer liber, au construit aici un foişor de dimensiuni apreciabile, cu structură din lemn, în care se poate servi masa, eventual împreună cu prietenii.
Grădina cu foişor
Foişorul este inserat într- o zonă de verdeaţă, în care plantele perene combinate cu arbuşti decorativi, asigură o înflorire în cascadă, din martie până în octombrie, asigurând altfel senzaţia de oază de verdeaţă şi relaxare. Este multifuncţional şi prezintă două zone distincte, una dedicată mesei cu 12 scaune din fier forjat, plus zona de gătit, rezolvată cu un pult de mobiler acoperit cu un blat de compozit.
Foişor, interior
Interior echilibrat în diverse nuanţe
Pentru decorarea interiorului, proprietarii au apelat la cunoscutul designer Corina Săftescu care a propus un proiect pentru un spaţiu relaxant, în care să predomine mobilierul de culoare deschisă. Stilul este tranziţional iar o intimidate specială este creată de forma tavanului.
Holul cu scara interioară
Obiectele de décor alese împreună cu beneficiarii imprimă o vivacitate sporită. Spaţiul se caracterizează prin echilibru, simetrie şi culori într- o paletă diversificată de nuanţe de gri beige bleu, care se armonizează cu nuanţele de lemn gândite pentru a asigura interes vizual prin diversitate. Astfel este asigurată lipsa de monotonie, designerul alegând să combine diverse culori pentru suprafeţele de lemn şi ţesături.
Bucătăria
Bucătăria are ca şi punct focal hota. Frumuseţea grădinii este valorizată prin montarea unei oglinzi ce reflectă imaginea plantelor. Astfel, cine stă la masa de mic dejun, se va putea bucura şi de o imagine cu mult verde. Chiuveta este plasată strategic sub fereastră, astfel încât să fie oferit un moment de relaxare atunci când se spală ceva.
Diningul
Diningul este plasat în zona în care este inserată scara. Spaţiul de sub aceasta, de obicei unul mort, este în acest caz valorizat prin poziţionarea unei servant cu uşi din sticlă. Aceasta permite în acelaşi timp o soluţie de depozitare precum şi senzaţia de spaţiu suplimentar.
Livingul este caracterizat de alegerea unei palete cromatice neutre. Obiectele folosite sunt unficate şi ancorate spaţial de covorul ales astfel încât să amintească toate nuanţele întâlnite.
Dormitorul matrimonial valorizează geamul mare. Deasemenea, inserează cele două servante puse una lângă alta, pentru a crea iluzia unui corp făcut la comandă.
Camera tânărului valorifică peretele înclinat prin crearea unui banc de lucru cu birou şi spaţii de depozitare.
Baia conţine toate elementele unei oaze de relaxare. Cada freestanding închide vizual compoziţia. În acelaşi timp, cele două chiuvete asigură funcţionalitatea pentru o dimineaţă în care ambii proprietari folosesc spaţiul în acelaşi timp. O fereastră tip Velux de dimensiuni mari este plasată strategic în dreptul căzii de baie pe peretele înclinat. Astfel, cel care o foloseşte are un contact direct cu natura. Prin gresia aleasă, podeaua îmbogăţeşte vizual întregul spaţiu al băii.
Foto: Sorin Săftescu
You may also like
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior
-
Amenajările în stil boem, o tendinţă din ce în ce mai pregnantă