Aspectul sănătos și îngrijit al părului a fost încă din Antichitate o preocupare pentru femei, în ciuda lipsei de mijloace de întreținere a podoabei capilare. Pentru multe femei, procesul de îngrijire al părului era dureros și adesea riscant. În Egipt, din cauza temperaturilor extrem de ridicate, deteriorarea firului de păr era adesea soluționată cu tunderea, în cazul femeilor, respectiv raderea părului cu lame din bronz, dacă discutăm despre bărbați. În era elisabetană din Anglia, în perioada lui Shakespeare, femeile foloseau untură pentru coafare. Chiar dacă le oferea efectul dorit, mirosul specific atrăgea cu sine șobolanii.
Uscarea părului
Principala cauză a deteriorării părului a fost, din totdeauna, aerul cald. Uscătoarele de păr obișnuite, folosite pe termen lung, pot provoca mai multe tipuri de afecțiuni la nivelul scalpului și al părului. În Antichitate, în zonele cu climă extrem de caldă, unele familii foloseau ingrediente naturale, precum uleiul de migdale sau de ricin, menite să trateze scalpul deteriorat de căldură. Totuși, aceste metode nu sunt la fel de eficiente, în comparație cu uscătoarele de păr performante, la fel cum sunt cele din prezent. Cu siguranță, oamenii nu s-au gândit la posibilitățile noastre de astăzi, date de tehnologie, prin care putem controla temperatura care acționează asupra firului și scalpului. Uscătorul de păr, Dyson Supersonic, vine cu acest beneficiu, pe lângă multe alte funcții smart.
Ondularea părului
Între 500 și 300 î. Hr., atât în Grecia, cât și în Roma Antică, buclele erau coafura preferată. Nobilii apelau adesea la metode mai puțin sigure, precum folosierea unor bețe de metal încins, pe care își răsuceau firele. Dacă ne întoarcem și mai mult în trecut, în 1500 î.Hr, femeile din Egiptul Antic obișnuiau să-și onduleze părul prin clești de bronz încălziți deasupra focului. În ambele cazuri, exista un risc major de ardere. Totuși, în situația în care nu existau alte mijloace de ondulare, femeile ar fi fost pregătite să accepte orice risc. Din fericire, toate acestea rămân de domeniul trecutului, datorită tehnologiei de astăzi. Pentru un păr ondulat care să rămână sănătos, Dyson vine cu soluții inovative, asemenea dispozitivului Airwrap sau plăcii de păr, Corrale.
Îndreptarea părului
De la tijele de metal încălzite, realizate de Marcel Grateau în 1872, menite să îndrepte părul, până la metoda foarte riscantă abordată de tinerele anilor ‘60 – fierul de călcat, părul strălucitor și neted era mai degrabă un ideal foarte greu de atins în trecut. Astăzi, există numeroase tipuri de plăci pentru îndreptat părul, însă chiar și acestea pot deteriora firul, în special dacă sunt folosite la temperaturi ridicate. Specialiștii recomandă utilizarea unei plăci care să asigure cu 50% mai puține fire de păr rupte, efect static redus și mai puține fire rebele, precum Dyson Corrale.
Inspirându-se după trendul 100 de ani de coafare a părului, Dyson revine cu o nouă inițiativă prin care încurajează reproducerea oricărei coafuri din decursul ultimului secol. Provocarea a fost acceptată de către George Cosma, hairstylist și ambasador Dyson. Acesta a recreat stiluri care au făcut istorie, cu doar 3 produse: Dyson Airwrap, Dyson Corrale și Dyson Supersonic.
Metodele de coafare și întreținere a părului fără tehnologia de astăzi pot părea aproape ireale. Discutăm despre riscurile pe care și le-ar fi putut asuma femeile din trecut, doar pentru a-și aranja podoaba capilară. Este foarte greu de crezut că toate acele metode antice erau aplicate, în special datorită tehnologiei cu care suntem obișnuiți astăzi. Uscătoarele de păr, plăcile și ondulatoarele ușurează cu mult întreg procesul coafării. Produsele Dyson vin și cu avantajul întreținerii scalpului sănătos și firului puternic, fiind recomandate de specialiști la nivel global.
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
Cum alegi salteaua pentru un somn odihnitor?
-
Dyson și Pierpaolo Lai: Creatori de stil la Săptămâna Modei din Milano
-
1 din 10 tineri vor suferi de pierderi de auz grave până în 2050