Care sunt florile de Paşte?

Decorarea cu flori este un obicei intrat în tradiţie pentru zilele de sărbătoare. Celebrarea Naşterii Domnului, Crăciunul, cade în aceeaşi zi indiferent de religia creştină, iar Crăciuniţa, cu frunzele sale roşii este recunoscută ca floarea/planta pentru această sărbătoare. Ziua de Paşte cade de cele mai multe ori diferit la ortodocşi faţă de catolici sau protestanţi. În timpurile moderne doar de câteva ori ne-am bucurat împreună. Sunt două plante care înfloresc în Săptămâna Mare şi acestea sunt recunoscute ca flori ale Paştelui.

Peristeria Elata este o orhidee din America Centrală şi de Sud care poartă porumbelul păcii înăuntrul sau. Înflorește doar în Săptămâna Mare, fiind cunoscută și sub numele de Floarea Duhului Sfânt.

Tot în Săptămâna Mare înfloreşte şi o floare din Noua Zeelandă, numită Sângele sau Lumina lui Hristos. În mijlocul florii se observă desenul unei cruci. Deasemenea nu se găseşte în florăriile de la noi. Se poate observa că amândouă aceste flori sunt originare din zone unde predomină religia catolică şi/sau protestantă. Ar fi interesant de văzut dacă aceste flori s-ar putea adapta şi la clima noastră. Oare ar înflori în Săptămâna Mare, aşa cum cade la noi?

Flori şi aranjamente de Paşte

Oricum, în anul acesta, Paştele cade chiar în luna florilor şi sunt multe opţiuni de flori şi aranjamente cu care ne putem împodobi casele la această sărbătoare.