Târgul Cersaie a fost reprogramat pentru 9 -13 noiembrie

Târgul Cersaie de plăci ceramice de la Bologna, a devenit, de-a lungul timpului, un veritabil reper global pe segmentul plăcilor ceramice, mobilierului de baie, designului și arhitecturii. Mai mult, împreună cu cealaltă manifestare expoziţională, Cevisama de la Valencia, târgul Cersaie stabileşte tendinţele în domeniul designului plăcilor ceramice şi a amenajării de baie.

Stand la ediţia 2019 a târgului Cersaie de la Bologna

Italia, alături de Spania, este cel mai mare producător mondial de plăci ceramice la nivel mondial. Deasemenea, are şi o tradiţie extreme de bogată în fabricarea, utilizarea şi designul plăcilor ceramice. Anul trecut, expoziţia de la Bologna a avut nu mai puţin de 112 000 de vizitatori. Mulţi dintre aceştia au fost designeri şi arhitecţi.

Mozaic ceramic, artă la care italienii şi spaniolii sunt neîntrecuţi

Deoarece oraşul gazdă, Bolognaa este situat în partea de nord a Italiei unde pandemia de Coronavirus a fost mai puternică, ediţia Cersaie din acest an care, în mod tradiţional se desfăşura în luna septembrie, a fost anulată.

Imagine de la un stand, Cevisama 2019

Din fericire, conform unei ştiri de ultimă oră, manifestarea expozițională Cersaie 2020 a fost reprogramată. Aceasta urmează să se desfășoare în intervalul 9 – 13 noiembrie 2020. Formatul este complet nou şi va permite implementarea tuturor masurilor de securitate necesare.

Plăcile ceramice: inovaţie şi design

Pe parcursul expoziției din acest an accentul va fi pus pe inovație. Atât în termeni de conţinut, cât și de mod de prezentare. Aceasta, în vederea atingerii obiectivului de reconfigurare a conceptelor de arhitectura și design interior, după cum afirmă oficialii Confindustria Ceramica.

Numărătoarea inversă a început. Şi anume, printr-o adaptare dinamica la noul curent de digitalizate, materializat, în acest caz, prin lansarea canalului online Cersaie TV. Pe acesta sunt deja distribuite materiale video informative și transmise seminarii în rețea (webinars) referitoare la cele mai recente noutăţi.