În topul decorurilor: ţesăturile cu borduri decorative

Conjunctura actuală ne obligă să stăm mai mult în casă. Mai puţin turism, mai puţine ieşiri unde este aglomeraţie. Deci tot acasă iar dacă nu beneficiem de grădină sau de o terasă mai mare tot interiorul este cel în care căutăm refugiul şi liniştea. Dar ca să ne energizăm şi să ne relaxam, un accent deosebit trebuie pus pe ambianţă şi confort.

Apelaţi la materiale textile şi culori

Se ştie că pentru decorurile elegante şi moderne se poate apela cu încredere la materialele textile. Cu noi suprafeţe, nuanţe, modele şi motive, acestea pun o amprentă finală a decorului, se adresează senzorialului şi transmit emoţii. Alese cu grijă, vara oferă o senzaţie de răcoare şi de bine. Designerii de interior recomandă ca atunci când se decorează o încăpere, materialele textile să fie asortate între ele. De exemplu, pernuţele cu tăblia de la pat sau cu tapiţeria scaunelor sau draperiile cu pernele şi păturile pentru pat.

 Deasemenea, culorile sunt cele care creează atmosfera plăcută atât în sufragerie cât şi în celelalte funcţiuni ale casei. Pentru că livingul este camera de zi, dedicată socializării, nuanţele şi materialele trebuie să inspire la relaxare.

Recomandările specialistului

Pentru mai multe trucuri legate de cum să decorezi livingul, ne-am adresat Anamariei Ştefan Georgescu, fondator Sophia Home Decoration şi specialist în designul de interior. Dânsa ne-a împărtăşit numeroase idei, sfaturi, tendinţe, noutăţi şi ponturi pentru realizarea de decoraţiuni cu efect în living, cea mai importantă funcţiune a casei, cu accent pe folosirea materialelor textile, în primul rând draperii, perdele şi perne.

Astăzi în design se recomandă ţesătura catifelată. Aceasta îmbracă ferestrele cu un joc cromatic inedit precum şi irizaţiile strălucitoare ce conferă un plus de căldura şi de aer cozy atât de căutat în living. Vara, perdelele sunt cu atât mai folositoare cu cât nu la să razele puternice ale soarelui să pătrundă şi să încălzească interiorul. În acest scop sunt recomandate ţesăturile blak out iar Sophia oferă şi în această privinţă numeroase soluţii.

Deasemenea, în privinţa culorilor, nu trebuie uitat că anul acesta se poartă albastrul în diferite nuanţe ce conferă, la rândul său, o senzaţie şi o ambianţă de calm şi linişte.

 “Cât de des te gândeşti că ai nevoie de un loc de relaxare doar pentru tine, mai ale acum când stăm mai mult în casă? Colţul în care stai cel mai des este cel mai important. De fiecare dată când decorezi, trebuie să îmbini mobilierul ales cu ţesăturile potrivite. Dar şi cu corpurile de iluminat de efect şi cu pernuţele cozy, în care să te relaxezi”, spune Anamaria Ştefan Georgescu,

Cum alegi draperia şi perdeaua

În camera de zi, se sugerează o draperie albastră (aceasta este şi culoarea anului) cu alb. Patternul grafic este uşor de remarcat, mai ales dacă îl combini cu o perdea de vară, simplă albă şi vaporoasă. Nu uitaţi să luaţi în calcul lungimea ţesăturilor. Dacă aţi optat pentru o draperie lungă până în pământ, atunci şi perdeaua trebuie să aibă aceeaşi lungime.

Tesăturile cu borduri decorative, în topul preferinţelor

Iată şi alt trick sugerat de Anamaria Ştefan Georgescu.

“Alegeţi perdele, draperii şi perne cu borduri decorative inspirate din decorurile regale, lucrate la Sophia custom made pe dimensiuni. Prezentând modele interesante, concepute de designerii de la Sophia, ţesăturile cu borduri decorative sunt aplicate pe suprafeţe uni. Un model încântător, ideal în livingurile ample este dat de combinaţia regală a draperiei albastre Arena şi a bordurilor Sena. Designerii noştri au ales pentru fundalul bordurii nuanţe uni pe bază de albastru. Pentru motiv,  nuanţe de albastru deschis, argintiu, turcoaz, auriu şi violet.”

Setul este completat de perdele fine albe cu irizaţii argintii, decorate cu borduri în aceeaşi nuanţă.

Bordurile păstrează măiestria “brâului” decorativ, regăsit în clădirile clasice, sau în palate. Acestea sunt elementele cheie în încheierea draperiei, sărind peste clasicul tiv simplu. Pentru a crea un efect de bogăţie şi bunăstare este recomandat lăsarea unei ţesături mai lungi, care să se plieze în falduri ample, întocmai ca rochiile regale”.

Cum decorăm vara

Vara este anotimpul care necesită să adăugăm culoare la interior pentru a sugera un aer estival. Culorile reci, cum sunt albastru sau verde aduc răcorea în casă. Combinaţia albastru şi alb, inspirată de decorurile mediteraneene, este imbatabilă.

Colecţia de draperii şi runner Bali, Sophia Home Decoration

Este cald şi, de aceea, camera de zi nu trebuie încărcată. Totul trebuie să fie  mai liber pentru a lăsa curenţii de aer să circule. Şi în privinţa culorilor, nu trebuie folosite prea multe. O opţiune pentru vară sunt perdelele cu motive florale care aduc un aer proaspăt la interior. Deasemenea şi cele cu modele geometrice.

Pernele cu borduri decorative, vedetele sezonului

Odată cu lansarea a 15 colecţii noi, Sophia a adus şi noi ţesături pentru pernuţe decorative. Cu o gamă largă de materiale top-notch, magazinele Sophia oferă cele mai colorate şi versatile pernuţe decorative şi tapiţerii pentru mobilier.

Ca şi în cazul draperiilor şi pentru perne sunt indicate ţesăturile de o singură culoare, accentul căzând pe bordurile aplicate. Acestea le oferă un aspect sofisticat, handmade, care păstrează unicitatea şi eleganţa ţesăturilor Sophia.

Designerii de la Sophia au ales nuanţele uni, din gama Arena, in acorduri de turcoaz-auriu-argintiu, sau galben-negru.

1 thought on “În topul decorurilor: ţesăturile cu borduri decorative

Comments are closed.