ZIGO

Ambientare: restaurantul scăldat de soare

Decorul precum şi bucătăria unui restaurant sunt esenţiale pentru succesul acestuia. Consumatorii trebuie să simtă atât căldura unui cămin cât şi o ambianţă specială, în care notele festive şi de lux sunt binevenite.

Cum se ambientează un local

La fel ca şi în cazul spaţiilor rezidenţiale, stilul poate fi diferit, de la clasic la contemporan, de la rustic la minimalist. Astfel decoraţiile şi accesoriile trebuie să fie în ton cu oricare ar fi stilul ales. Plantele, florile şi operele de artă reprezintă un must.

Recomandarea specialiştilor este ca stilul şi ambianţa să se potrivească cu felurile de mâncăruri, cu mobilierul şi chiar cu fondul sonor. Într-un local agrementat în stil tradiţional românesc este bine să se servească deasemenea feluri tradiţionale româneşti. Chiar şi personalul de serviciu trebuie să aibă o ţinută vestimentară pe aceeaşi linie.

Din acest punct de vedere sunt apreciate localurile şi de către consumatori. Desigur că toate aceste lucruri sunt cunoscute de proprietarii de localuri care fac investiţii în acest sens şi apelează la designeri cunoscuţi.

Atingerea unei femei

Aceasta a fost cerinţa  proprietarilor noului restaurant din Buzău, ZIGO, atunci când au apelat la designerul Adina Mărunţis.  La intalnirea cu noul proiect, structura iniţiala a  restaurantului era deja realizată. Deasemenea, spaţiile erau compartimentate conform  fluxului şi cerinţelor din domeniul Horeca. Elementele principale erau şi ele deja achiziţionate în urma  colaborării cu o firmă de arhitectură. Lipsea acea notă de feminitate şi căldura. 

Amenajarea

Pentru mai mult dinamism, scaunele şi canapelele au fost regândite şi  tapiţate în culori contrastante de gri şi galben, galbenul fiind o  culoare solară.

Superbele ferestre mari au fost  îmbrăcate în draperii subţiri în culoarea oului de raţă. Astfel, razele soarelui pot intra şi scalda în lumină interiorul. De aceea, localul se mai numeşte restaurantul scăldat de soare. Sunt puse în  evidenţă multitudinea de plante verzi suspendate şi chiar întregul restaurant.

Tablourile reprezintă un alt element cheie al unei  amenajări. Alese cu grijă acestea pot pune în valoare atât  spaţiul cât şi elementele din jur. Tematica  arhitecturală în alb şi negru, propusă de designer la restaurantul ZIGO şi realizată de ea special pentru acest restaurant,  completeaza fundalul fără a epata şi deranja. Vizual sunt prezentate ca nişte schiţe de dimensiuni mari.

Draperiile şi pernuţele decorative au fost  achiziţionate de la magazinul Sophia. Un brand cu renume. Face parte dintr-o reţea de 24 de  magazine în întreaga ţară. Cel din Buzău situat pe Bulevard Mareşal Averescu nr 2.